Community discussions

MUM Europe 2020
 
eclipse
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 66
Joined: Thu Mar 30, 2006 8:29 pm

Can I Use Characters To Hide Data

Fri Jun 01, 2007 7:17 pm

I am trying to use usermanager for MAC authentication. Because I cannot search users by thier private information, I am wondering if I can use a wild card in the username before the MAC address.

Something like this: //jim bob// 00:99:88:77:66:55:44

That way I can keep track of my users and search them quickly.

Any Info would be appreciated.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24417
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Mon Jun 04, 2007 3:55 pm

we will make it possible to search by different kinds of info
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Mon Sep 17, 2007 11:18 pm

This is great! when can we expect this better search function to be included in the releases?
 
jparsons
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Sat Feb 18, 2006 5:41 pm
Location: Maryville, TN
Contact:

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Tue Apr 21, 2009 8:33 pm

Has this feature been implemented yet, and I am missing it?

I am getting ready to add my customers to usermanager and use the Mac auth funtion, however i cannot search by their name or address or anything other than mac address. So this will force me to have a seperate database of customers and their equipment mac address's. Very cumbersome, when a customer calls in with an issue and you go to pull up their equpiment.
Right now I have nothing on the AP that shows their name, just their mac address.
I have no way of searching the usermanager except by mac address, unless I want to jump into a terminal session and use the CLI to pull the information. (/tool usermanager ... etc)
Then the hardest part will be once I find their information, what AP are they located on?
I can find the IP of the router, but it is listed by IP not "common name" so I have to yet again look up in another table or database which IP goes to which AP. Can this be listed by DNS name or an alias name or comment instead.


If this feature is not currently available, Then I would like to request this for a future version.
If it is can someone please explain how they do this...

Otherwise this is a GREAT product and THANK YOU for your work on it
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24417
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Wed Apr 22, 2009 9:18 am

we are working on a new, reworked version of UM which will have a lot of new features in it, but it's not ready for public testing yet.
No answer to your question? How to write posts
 
jparsons
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Sat Feb 18, 2006 5:41 pm
Location: Maryville, TN
Contact:

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Wed Apr 22, 2009 7:34 pm

AHH! Great news! Thank you for a quick update!
If I begin using the current version of User Manager, will the data automagically move across to the new usermanager when it is realeased?
Or, should i wait for the new one before i move to this permanently?

Again... Great work Mikrotik! THANKS!
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24417
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Can I Use Characters To Hide Data

Thu Apr 23, 2009 9:51 am

yes, upgrade will be possible.
No answer to your question? How to write posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests