Page 1 of 1

Mac authentication for pppoe

Posted: Sat May 17, 2008 4:50 pm
by jowi007
Pppoe client does not have mac authentication with username and pass
will this be added soon ?
also if possible to have for each customers/Dealer his own users separated

thanks in advance

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Wed May 21, 2008 3:17 pm
by sergejs
Pppoe client does not have mac authentication with username and pass
will this be added soon ?
There is no MAC-address, currently no plans to add it. Why do you need MAC-address for PPPoE.
also if possible to have for each customers/Dealer his own users separated
Yes, it is possible. I guess separate subscribes with owner permissions share different user databases. So subscriber=1 is not able to see users for subscriber=2.

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Fri May 23, 2008 9:44 am
by jowi007
I NEED MAC AUTHENTICATION CZ USERS CAN HAVE IN SAME TIME 2 CONNECTIONS WITH THE SAME USERNAME AND PASS
NEED TO SOLVE THIS ISSUE

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Fri May 23, 2008 4:16 pm
by sergejs
There is no way to get MAC-address for PPPoE authentication.

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Sat May 24, 2008 8:42 am
by jowi007
User Manager/Subscribers
From MikroTik Wiki
Jump to: navigation, search
Subscriber is a customer with owner permissions who's parent is himself;


i cannot succed to make customer parent himself it gives no permission
any idea ?

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Mon May 26, 2008 8:53 am
by sergejs
jowi007,

We are working on new User Manager, where option caller-id is available for PPPoE clients.
Caller-id gives you an opportunity to set MAC-address additionally for the user.
Current User Managed does not provide caller-id option.

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Wed May 28, 2008 1:19 am
by jowi007
ok thats nice thank you very much

is it possible to have managers and for each manager / customer his own clients ?
cannot have customer parent himself i get no permission

Re: Mac authentication for pppoe

Posted: Thu Apr 30, 2009 1:01 am
by Percanta
i saw caller-id property from console, web isnt