Community discussions

 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Speed Limit In USERMan

Wed May 26, 2010 10:44 pm

Hello,
How Can I Limit users speed in userman, say, as in local using profile, when I set In profile LImit 512k/512k if working without Radius everything is ok, But when I want to use Userman(radius) I have to set limits for eash user manually.
How can I limit users automatically ?
We are using ROS 4.9 version.

Thanks waiting for reply
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Speed Limit In USERMan

Thu May 27, 2010 9:46 am

Which version do you have User Manager or User Manager test?
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: Speed Limit In USERMan

Sun Jul 18, 2010 8:44 pm

How to know the version of user manager. I have written that we're using MT ROS 4.9 version.
Could you give some example how to limit by group as in Local using profile.
 
makkan
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Mon Jul 26, 2010 12:38 am

Re: Speed Limit In USERMan

Tue Jul 27, 2010 12:44 am

You can at least limit it per user in user manager, in web interface you find it under each user->rates, and in console you set the user variables rate-limit="rx/tx"

E.g to limit a user to 100kbit download speed: /tool user-manager user add name="test" password="test" rate-limit="100k"
E.g to limit a user to 100kbit download and 50kbit upload speed: /tool user-manager user add name="test" password="test" rate-limit="100k/50k"
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Speed Limit In USERMan

Fri Aug 13, 2010 9:34 am

karo84, post here /system package print
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: Speed Limit In USERMan

Fri Aug 13, 2010 10:20 am

Thanks, now we are doing so You have mentioned above, But we'd like to limit by group not by a user.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Speed Limit In USERMan

Fri Aug 13, 2010 10:30 am

Limits should be taken from User Manager or MikroTik router?
Do you have HotSpot or PPP users?
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: Speed Limit In USERMan

Fri Aug 13, 2010 10:52 am

We have PPP service. Users are being limited by Userman.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests