Community discussions

MikroTik App
 
samcarney
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:30 pm

Trying to setup User Manager - Stuck

Fri Oct 22, 2010 3:36 pm

Using RB600 ROSv4.11
What does work:
Payment system (paypal) is working.
User signup page works.

What does not work:
being able to set default upload/download for people who use signup page.
after signup and successful payment, MAC address is not authenticated in HOTSPOT.

Even whey I create a user/password through winbox in hotspot, Still not able to user that login.

Please help. Here are some of my settings.
[admin@Comanche] > tool user-manager customer pr
Flags: X - disabled 
 0   subscriber=admin public-id="ComancheMill" time-zone=-04:00 permissions=owner parent=admin signup-allowed=yes signup-email-subject="Account info" 
     signup-email-body="Your authorization data:\nlogin: %login%\npassword: %password%\n\nTo check your status go to %link%\n" 
     paypal-allowed=yes paypal-secure-response=yes paypal-accept-pending=yes 

[admin@Comanche] > tool user-manager router pr  
Flags: X - disabled 
 0   subscriber=admin name="This router" ip-address=127.0.0.1 shared-secret="1" log=auth-ok,auth-fail,acct-fail 

[admin@Comanche] /ip hotspot host> pr
Flags: S - static, H - DHCP, D - dynamic, A - authorized, P - bypassed 
 #    MAC-ADDRESS       ADDRESS         TO-ADDRESS      SERVER                                                                                    IDLE-TIMEOUT
 0 H  00:1B:9E:20:92:xx 192.168.88.253  192.168.88.253  hotspot1    
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: Trying to setup User Manager - Stuck

Sun Oct 24, 2010 12:28 pm

Have you set up the "/radius" section of the router?
Have you set "use-radius=yes" in "/ip hotspot profile"?

You might want to enable logging for the hotspot and radius.
/system logging
add topics=hotspot action=memory
add topics=radius action=memory

Then try the login again and see what shows up in the log.
 
samcarney
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:30 pm

Re: Trying to setup User Manager - Stuck

Mon Oct 25, 2010 7:58 pm

Thanks for the reply. I enabled logging.

I booted the board today, now I can login with a username i created through winbox. So that part is ok.
When i go through the signup page as a user would, I am able to pay via paypal, I see created user in usermanager, but that user still cannot login.

Another one of my questions is how do users that signup via paypal get a set bandwidth limit?

Here is the settings you asked about.
[admin@Comanche] /radius> pr
Flags: X - disabled 
 #   SERVICE          CALLED-ID       DOMAIN       ADDRESS         SECRET      
 0   hotspot                                       127.0.0.1       1           
[admin@Comanche] /radius> .. ip hotspot profile pr
Flags: * - default 
 0 * name="default" hotspot-address=0.0.0.0 dns-name="" html-directory=hotspot 
     rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 smtp-server=0.0.0.0 
     login-by=cookie,http-chap http-cookie-lifetime=3d split-user-domain=no 
     use-radius=no 

 1   name="hsprof1" hotspot-address=192.168.88.1 dns-name="" 
     html-directory=hotspot rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 
     smtp-server=0.0.0.0 login-by=cookie,http-chap http-cookie-lifetime=3d 
     split-user-domain=no use-radius=yes radius-accounting=yes 
     radius-interim-update=received nas-port-type=wireless-802.11 
     radius-default-domain="" radius-location-id="" radius-location-name="" 
     radius-mac-format=XX:XX:XX:XX:XX:XX 
Here is the log results when I tried to login with user/pass "test3" created from a paypal generated account
12:54:35 system,info,account user admin logged in via winbox 
12:54:36 system,info,account user admin logged in via local 
12:54:36 system,info,account user admin logged in via local 
12:54:36 system,info,account user admin logged in via local 
12:54:56 hotspot,info,debug test3 (192.168.88.253): trying to log in by http-chap 
12:54:56 hotspot,debug test3 (192.168.88.253): local user not found 
12:54:56 hotspot,debug test3 (192.168.88.253): sending RADIUS authentication request 
12:54:56 radius,debug new request 3f:389 code=Access-Request service=hotspot called-id=hotspot1 
12:54:56 radius,debug sending 3f:389 to 127.0.0.1:1812 
12:54:56 radius,debug,packet sending Access-Request with id 14 to 127.0.0.1:1812 
12:54:56 radius,debug,packet     Signature = 0xccc36b3be8c9836ca75a067f68a981a4 
12:54:56 radius,debug,packet     NAS-Port-Type = 19 
12:54:56 radius,debug,packet     Calling-Station-Id = "00:1B:9E:20:92:9B" 
12:54:56 radius,debug,packet     Called-Station-Id = "hotspot1" 
12:54:56 radius,debug,packet     NAS-Port-Id = "wlan1" 
12:54:56 radius,debug,packet     User-Name = "test3" 
12:54:56 radius,debug,packet     NAS-Port = 2148532230 
12:54:56 radius,debug,packet     Acct-Session-Id = "80100006" 
12:54:56 radius,debug,packet     Framed-IP-Address = 192.168.88.253 
12:54:56 radius,debug,packet     MT-Host-IP = 192.168.88.253 
12:54:56 radius,debug,packet     CHAP-Challenge = 0x3120fdcaaabbdbda24ff7e61b0252a0f 
12:54:56 radius,debug,packet     CHAP-Password = 0xfc063df812a45b3c55db197354b8894f 
12:54:56 radius,debug,packet       ae 
12:54:56 radius,debug,packet     Service-Type = 1 
12:54:56 radius,debug,packet     WISPr-Logoff-URL = "http://192.168.88.1/logout" 
12:54:56 radius,debug,packet     NAS-Identifier = "Comanche" 
12:54:56 radius,debug,packet     NAS-IP-Address = 127.0.0.1 
12:54:56 radius,debug,packet received Access-Reject with id 14 from 127.0.0.1:1812 
12:54:56 radius,debug,packet     Signature = 0x7b8be5ce76700061f7322cb8df90f341 
12:54:56 radius,debug received reply for 3f:389 
12:54:56 hotspot,debug test3 (192.168.88.253): Access-Reject from RADIUS 
12:54:58 hotspot,info,debug test3 (192.168.88.253): login failed: invalid username or password 
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: Trying to setup User Manager - Stuck

Mon Oct 25, 2010 8:18 pm

I think this is the reason.
12:54:56 hotspot,debug test3 (192.168.88.253): Access-Reject from RADIUS
12:54:58 hotspot,info,debug test3 (192.168.88.253): login failed: invalid username or password
Take a look and insure you are using the correct user/password in user manager. The chap-challenge and chap-password to the radius server are potential problems too. That could cause the same reject.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests