Community discussions

 
tchus
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 12:08 am

Install 5.6 userman

Fri Jul 29, 2011 10:39 am

So what's the trick to install 5.6 usermanager on a x86 box.
The 5.6 RouterOS package comes without it. Can't seem to uninstall previous package 5.5, and leave 5.5 usermanager to be taken up with 5.6 install.
I did not get the 5.6 userman package with the links sent me
Thanks
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Fri Jul 29, 2011 12:01 pm

User Manager package is version depended package.
System package 5.6 is compulsory to install v5.6 User Manager.
 
User avatar
peterd
newbie
Posts: 46
Joined: Mon Nov 05, 2007 1:23 pm

Re: Install 5.6 userman

Fri Jul 29, 2011 1:22 pm

5.6 ? And where you can get that from ?
"I love it when a plan comes together."
 
tchus
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 12:08 am

Re: Install 5.6 userman

Fri Jul 29, 2011 6:00 pm

User Manager package is version depended package.
System package 5.6 is compulsory to install v5.6 User Manager.
So, still not clear as to how to get 5.6 (x86) usermanager now that I have routeros x86 5.6 npk.
Is it just not available with the x86?

Today, 8/8/2011,7 days after 5.6 was released WITHOUT usermanager. I have everything installed now that UserManager is included in the download
Last edited by tchus on Tue Aug 09, 2011 12:46 am, edited 1 time in total.
 
tchus
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Tue Jan 25, 2011 12:08 am

Re: Install 5.6 userman

Sat Jul 30, 2011 1:56 am

Still nothing??????????????????????????
Come on its' 5 O Clock in Riga ... you guys have to be open till 6 right? How bout a little action?
You guys party last night?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Mon Aug 01, 2011 9:52 am

v5.6 is not released yet, there is plan to release it this week.

By the way tchus,
For support from Mikrotik staff, write to support@mikrotik.com - Mikrotik does not generally offer support on the forum, this is a user forum.
 
econst
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Thu Jan 24, 2008 10:33 pm

Re: Install 5.6 userman

Sat Aug 06, 2011 8:37 am

I too am interested in installing Usermanager on a X86 system. but so far have been unable to get it installed/ or working. Pls advise how to solve this.
 
multipath
newbie
Posts: 43
Joined: Fri Sep 17, 2010 4:42 pm

Re: Install 5.6 userman

Sun Aug 07, 2011 1:47 am

It's very easy to install userman 5.6 on an x86 system. Please read the wiki. Make sure when updating from 5.5 to 5.6 place all the packages in the root of the Files area (not a subfolder), then reboot the system. If this is a new install on an x86 harddrive use the ISO, burn and boot then configure.
 
econst
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Thu Jan 24, 2008 10:33 pm

Re: Install 5.6 userman

Tue Aug 09, 2011 5:32 pm

I used Winbox with the combined package to upgrade to ROS 5.6, but there is still no Usermanager package installed. I see that Usermanager is an option. How do you add that option to the already upgraded X86 system?
 
multipath
newbie
Posts: 43
Joined: Fri Sep 17, 2010 4:42 pm

Re: Install 5.6 userman

Tue Aug 09, 2011 9:24 pm

The combined package does not include the usermanager. You have to download all packages to see the usermanager package. Then drag and drop the usermanager package into the root of the files folder. Afterward just reboot and you can start configuring the usermanager software.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Wed Aug 10, 2011 9:13 am

 
econst
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Thu Jan 24, 2008 10:33 pm

Re: Install 5.6 userman

Wed Aug 10, 2011 5:05 pm

I downloaded the All packages file and opened it. I tried to copy the usermanager.npk file to the File section but it did not see anything happen. Of course I rebooted and still did not see the Usermanager. Pls advise. I know that I am not that dumb.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Thu Aug 11, 2011 9:28 am

After package copy and reboot, check /log print
Perhaps you copied wrong architecture package.
 
econst
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Thu Jan 24, 2008 10:33 pm

Re: Install 5.6 userman

Fri Aug 12, 2011 4:13 am

Log does not show anything related to the installation of usermanager.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24259
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Install 5.6 userman

Fri Aug 12, 2011 10:35 am

apparently you didn't upload the package, or uploaded it inside a folder, not to the root level
No answer to your question? How to write posts
 
econst
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Thu Jan 24, 2008 10:33 pm

Re: Install 5.6 userman

Sat Aug 13, 2011 10:54 pm

I am sure I tried to copy it to the root. Can this be done from the command line? Path?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Mon Aug 15, 2011 4:32 pm

Not command line, but you may use Winbox drag-n-drop method,
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Upgrading ... ing_Winbox
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: Install 5.6 userman

Mon Sep 12, 2011 10:08 pm

To install or upload user-manager in the router, you can use this software to upload the file without any problem, http://winscp.net/eng/index.php. Download and install, then login to the router with the ip address of the router, the username and password, then the rest is history.

See the diagram below
winscp icon.JPG
Here you just upload the file to the root folder, that makes it to be installed accordingly.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6616
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: Install 5.6 userman

Tue Sep 13, 2011 2:41 pm

 
jemsenator
just joined
Posts: 18
Joined: Sat May 01, 2010 6:51 pm

Re: Install 5.6 userman

Sun Dec 11, 2011 11:56 am

Please where do I download user manager 5.6: I downloaded it from the site below, have configured it from the terminal (creating the customer login and password only) but was unable to gain access via the web interface, I dont know if I did it wrong (but I followed strictly the example in the wiki: I can see the login page, but it keeps returning that username or password is wrong

Please Help me

http://download.dcsindo.com/index.php?d ... Ver%205.x/
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: Install 5.6 userman

Mon Dec 12, 2011 8:06 pm

hello,
If you have configured it like this in the terminal/console, them check if you have it this way.

You can just copy and paste in the terminal, but change the ones in open quotes like "mylogin"

/ tool user-manager customer add login="mylogin" password="password" permissions=owner


/ tool user-manager router add subscriber=mylogin ip-address=127.0.0.1 shared-secret=123456

/ tool user-manager user add name=user password=password subscriber=mylogin


NOTE:
For Version 4.0 using user-manager test package.

/ tool user-manager router add customer=mikrotik ip-address=127.0.0.1 shared-secret=123456
/ tool user-manager user add name=user password=demo customer=mikrotik


In version 4:

/ tool user-manager user add name=demo password=demo customer=MikroTik

Again, check in your firewall, if you blocked the user-manager port mistakenly, again make sure your computer is getting ip from the MT automatically.

Let me know your situation.
 
sopheak
just joined
Posts: 15
Joined: Thu Dec 15, 2011 8:32 am
Location: Cambodia

Re: Install 5.6 userman

Thu Dec 15, 2011 8:59 am

hi, jemsenator
Thank you for you link mention above, what i need is UM5.5 and now i got it via your link. :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests