Community discussions

MikroTik App
 
serafin
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Mon Nov 14, 2011 9:07 pm

no valid profile found for user <mac address>

Wed Nov 16, 2011 12:10 am

Hi

I'm trying to prepare POC for DHCP management using User-Manager. I took Mikrotik v5.8 installed in VirtualBox and made the configuration as below:

/tool user-manager profile
add name=dhcp name-for-users="" override-shared-users=off price=0 starts-at=now validity=521w3d
/tool user-manager customer
add backup-allowed=yes disabled=no login=admin parent=admin password="" paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no \
paypal-secure-response=no permissions=owner signup-allowed=no time-zone=-00:00
add backup-allowed=yes disabled=no login=mikrotik parent=mikrotik password=qwerty paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no \
paypal-secure-response=no permissions=owner signup-allowed=no time-zone=-00:00
/tool user-manager router
add coa-port=1700 customer=mikrotik disabled=no ip-address=192.168.5.100 log=auth-fail name=router1 shared-secret=12345
/tool user-manager user
add caller-id=1:8:0:27:c0:ae:e7 customer=mikrotik disabled=no ip-address=192.168.6.2 name=08:00:27:C0:AE:E7 password="" \
shared-users=1 wireless-enc-algo=none wireless-enc-key="" wireless-psk=""

/ip dhcp-server
add address-pool=static-only address-pool6="" authoritative=after-2sec-delay bootp-support=static disabled=no interface=\
ether2 lease-time=3d name=dhcp1 use-radius=yes
/ip dhcp-server config
set store-leases-disk=5m
/ip dhcp-server network
add address=192.168.6.0/24 dns-server=192.168.5.254 gateway=192.168.6.1

while trying to obtain ip address from my Mikrotik I got the log entry:

customer=mikrotik user-orig="08:00:27:C0:AE:E7" nas-port=2198863940 nas-port-type=ethernet
calling-station-id="1:8:0:27:c0:ae:e7" host-ip=192.168.5.100 status=authorization-failure time=nov/15/2011 23:07:05
description="no valid profile found for user <08:00:27:C0:AE:E7>"

Q1: why my profile is invalid?
Q2: is there any description of user-manager which is more complete than the one in wiki?

any help appreciated
Ser@fin
 
serafin
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Mon Nov 14, 2011 9:07 pm

Re: no valid profile found for user <mac address>

Wed Dec 28, 2011 12:14 pm

self response, for further reference

it appeared that I haven't configured profile for customer properly (/tools user-manager profiles), however it was not enough.
I tested version 5.11 and I was not able to assign profile for the user from command line, I needed do so via web interface.

Ser@fin
 
ivugrinec
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 76
Joined: Thu Feb 17, 2011 11:43 am

Re: no valid profile found for user <mac address>

Fri Jan 20, 2012 12:12 pm

Can you please give some more detail ... I am stil having similar problems..
Log:

radius,debug,packet Reply-Message = "no valid profile found"
Any advice where to start debuging.
I am trying to setup PPPoE server with radius..
 
serafin
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Mon Nov 14, 2011 9:07 pm

Re: no valid profile found for user <mac address>

Sat Jan 21, 2012 11:07 am

Can you please give some more detail ... I am stil having similar problems..
Log:

radius,debug,packet Reply-Message = "no valid profile found"
Any advice where to start debuging.
I am trying to setup PPPoE server with radius..
I have created profile in User Manager and it solved the problem

however my final solution was to get rid of User Manager as it doesn't provide flexibility I expected. I replaced it by FreeRADIUS with MySQL backend

Ser@fin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests