Community discussions

 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Usermanager not disconnecting clients

Wed Apr 25, 2012 10:40 pm

Hi

I have a rb433 with a hotspot setup, running a radius server connected to UM on the same board.

It works, users gain access to the internet, and it keeps track of the data each user uses. But it doesn't cut them off once they reach their limits(which are set up under limitations/profiles).

Anyone know why this is?
 
User avatar
ulikroessin
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 55
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:02 am
Location: Paraguay

Re: Usermanager not disconnecting clients

Fri Apr 27, 2012 1:16 am

Hi,

I had the same problem some time ago and support told me this, what works exactly:
2) Use uptime limit from Profile Limitation to set session time, as I do not see
any session-time left next to active client now (from your print output).
Uptime limit will use fine, HotSpot will disconnect and remove user from active
list once limit is reached.

Regards,
Sergejs
Saludos

Uli
 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Re: Usermanager not disconnecting clients

Tue May 01, 2012 1:32 pm

Hi

Thanks for the reply.

Could you please explain that a bit more, I am not too sure what must be done.

I am using data and not time to limit the users.

Regards
 
User avatar
ulikroessin
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 55
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:02 am
Location: Paraguay

Re: Usermanager not disconnecting clients

Wed May 02, 2012 2:25 am

Hello,
I am using data and not time to limit the users.
That I did not know. I´m using time-limit and this only cuts correct if they use "uptime" in /profiles/limitations/limits. If they only put it in /profiles/validity it does not work exactly. Means, it cut not a established connection, only after logout it is not possible to make a new login.

If it not works with the limits im limitations you should ask Mikrotik-Support.

Saludos

Uli
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: Usermanager not disconnecting clients

Thu Jun 21, 2012 12:25 pm

Hi

I have a rb433 with a hotspot setup, running a radius server connected to UM on the same board.

It works, users gain access to the internet, and it keeps track of the data each user uses. But it doesn't cut them off once they reach their limits(which are set up under limitations/profiles).

Anyone know why this is?
The solution to ur problem is simple, in ur usermanager just disable coa port, that will solve the issue. look at this post, http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=10&t=59417

Thanks

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 2 guests