Community discussions

 
aislecom
newbie
Topic Author
Posts: 47
Joined: Sun Oct 17, 2010 6:48 pm

5.18 userman sending cpu usage to 100%

Tue Jun 26, 2012 3:46 am

Every time I login to userman it takes for ever to do any thing and my cpu usage goes to 100%.

I am running hotspot on the device with two wan connections. I turned off ftp, telnet and ssh to prevent hack attacks.

Dave
 
User avatar
antwal
just joined
Posts: 12
Joined: Sun Jul 08, 2012 4:07 pm
Contact:

Re: 5.18 userman sending cpu usage to 100%

Sun Jul 08, 2012 4:09 pm

i have the same, problem, my routerboard RB450G, after three days are crashed and stop to work, I would like to return to the previous version but do not know how to do....

I have upgrade from 5.8 version to 5.18 (cpu load is always at 100%) :(

Thanks.
 
User avatar
druytssa
just joined
Posts: 10
Joined: Mon May 24, 2010 5:47 pm

Re: 5.18 userman sending cpu usage to 100%

Tue Jul 17, 2012 2:54 pm

Hi,

Check your logs on userman and the amount of disk space left.
To sort this out, make a backup of your userman data.
Remove Userman package.
Remove Userman store
Reinstall everything plus your backup.
On your new userman make sure all log's are disabled.

That will help.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 5.18 userman sending cpu usage to 100%

Tue Jul 17, 2012 4:03 pm

what does /tool profile show when the usage is 100%

also, what pps and what is traffic volume passing through the router?
 
kthameen
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 87
Joined: Wed Dec 21, 2005 4:22 am
Location: Leuven,Belgium

Re: 5.18 userman sending cpu usage to 100%

Sun Sep 23, 2012 1:00 pm

Same here we have around 50 mikrotiks with same issue we went back to 4.17, on X86 with corei7 also same problem I donnou whats going on with mikrotik, they lost us 2 days of work and customers complaint after upgrading to v5.20

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests