Community discussions

MikroTik App
 
citycellhotspot
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Sat Aug 22, 2009 9:45 pm
Location: cyprus
Contact:

usermanager with paypal problem

Mon Feb 25, 2013 12:23 am

I set up a payment gateway through paypal using Mikrotik's user manager. I have a routerboard with user manager both on V4.17
WHAT IS HAPPENING:
1. User connects to the hotspot.
2. User gets the sign on page and links over to the user manager sign on page.
3. User creates an account and selects paypal as the payment method. At this point an account is created in the user manager.
4. User is directed to paypal site, pays, PAYMENT IS DONE , we recieve payment .
5. At usermanager the account is created but without profile (no time)
6. There is no confirmation from paypal received to confirm this account and open user time (profile- time to use)
7. Customer try to log in, message will appear (user doesn’t exist.)

can you help where is the problem?
 
ropbo
just joined
Posts: 6
Joined: Mon Oct 31, 2011 4:24 am

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 1:59 am

I'm having EXACLY the same problem. Have you found the solution to this?
 
cenutrio15
just joined
Posts: 8
Joined: Mon Sep 02, 2013 10:37 pm

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 3:26 am

Hi, I have the same problem. I opened a new post since I did not see yours. But you have explained it much better than me,.

I am using 5.25 V
 
cenutrio15
just joined
Posts: 8
Joined: Mon Sep 02, 2013 10:37 pm

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 10:01 pm

In my case, if I create the user manually on the user manager, it works perfectly. Radius on the same router (RB750).

The problem is when creating the user paying through Paypal. The user is created, and appears on the usermanager. But if you try to access the Internet through the hotspot page, it always returns that user does not exists.


RB750
5.25v
 
User avatar
marioclep
Trainer
Trainer
Posts: 140
Joined: Sat Jul 11, 2009 4:36 pm
Location: Cordoba - Argentina
Contact:

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 10:13 pm

What about this?
If users access sign-up page from a local address which is not accessible from outside (global Internet) and use payment to buy profile which is not free customer must have public host address configured. This address is needed by PayPal and Authorize.Net, payment response will be sent to it
---------------------

Ing. Mario D. Clep
CTO - MKE Solutions
MikroTik Certified Trainer
 
cenutrio15
just joined
Posts: 8
Joined: Mon Sep 02, 2013 10:37 pm

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 10:47 pm

You mean to set the public IP as public host on Customer fields?
 
User avatar
marioclep
Trainer
Trainer
Posts: 140
Joined: Sat Jul 11, 2009 4:36 pm
Location: Cordoba - Argentina
Contact:

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 05, 2013 11:15 pm

That's taken from the wiki, dude. I'm just quoting this: http://wiki.mikrotik.com/wiki/User_Mana ... ser_Signup
---------------------

Ing. Mario D. Clep
CTO - MKE Solutions
MikroTik Certified Trainer
 
User avatar
marioclep
Trainer
Trainer
Posts: 140
Joined: Sat Jul 11, 2009 4:36 pm
Location: Cordoba - Argentina
Contact:

Re: usermanager with paypal problem

Fri Sep 06, 2013 7:38 pm

Solved!

Take a look at these suggestions:

1) Make sure you have configured an email-client in /tool e-mail.
2) Make sure your SSL certificate is updated (Paypal will validate it) and you have ntp-client sincronized.
3) Public host must be a public IP. If you don't have it, then you need to redirect 443 (if you have secure response enabled in userman configuration).

Everything is working in v5.25 and v6.3 too!
---------------------

Ing. Mario D. Clep
CTO - MKE Solutions
MikroTik Certified Trainer
 
dtoffo
Trainer
Trainer
Posts: 98
Joined: Tue May 17, 2011 9:19 am

Re: usermanager with paypal problem

Thu Sep 12, 2013 10:34 am

I see you are user manager experts...
I already use it, but now I'm trying to setup the signup for users to create their own account.
I think I read all the documents but I never managed to view the signup page. I think I meet all tre requirements: I don't want paypal neither otherpayment method, just created a free profile (in documentation it says this should be sufficient) so I expect it is not important the public ip address and certificates. Anyway I tried to set public-host
Mail is configured and running
Time is synchronized

I can't get it in 6.3, downgraded to 5.25, but the same.

based on my configuration:
/tool user-manager customer
add backup-allowed=yes currency=EUR disabled=no email=me@my.it login=root \
    password="mybigsecret" paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no \
    paypal-secure-response=no permissions=owner public-host=my.my.it \
    public-id=my.my.it signup-allowed=yes time-zone=-00:00
/tool user-manager profile
add name=Free15 name-for-users=15minutesFREE override-shared-users=off owner=\
    root price=0 starts-at=logon validity=15m
/tool user-manager router
add coa-port=1700 customer=root disabled=no ip-address=127.0.0.1 log=\
    auth-fail name=router1 shared-secret=mybigsecret use-coa=no
I tried
http://myipaddress/user?signup=my.my.it
appears the login form of normal usermanager (but just the form, I am not redirected to the http://myaddress/userman page, that is if I insert user and password as it was the normal usermanager login, I receive "invalid username and password").

Anyone can help?

D.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests