Community discussions

 
chisinam
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Mon Mar 28, 2011 10:58 am

howto make HotSpot and User Manager on the same router

Thu Jun 13, 2013 12:40 pm

I have been trying to make HotSpot and User Manager on the same router but with out success. i used the following link
http://wiki.mikrotik.com/wiki/User_Mana ... ame_router

let me know where im going wrong or missed.

find my configs below
# jan/02/1970 01:48:37 by RouterOS 6.0
# software id = CM2E-LEB0
#
/ip hotspot profile
add hotspot-address=172.16.0.1 login-by=http-chap name=hsprof1 nas-port-type=\
ethernet use-radius=yes
/ip hotspot user profile
set [ find default=yes ] idle-timeout=none keepalive-timeout=2m \
mac-cookie-timeout=3d
/ip pool
add name=dhcp_pool1 ranges=172.16.100.1-172.16.255.254
/ip dhcp-server
add address-pool=dhcp_pool1 disabled=no interface=ether1 name=dhcp1
/ip hotspot
add address-pool=dhcp_pool1 addresses-per-mac=1 disabled=no interface=ether1 \
name=hotspot1 profile=hsprof1
/port
set 0 name=serial0
/tool user-manager customer
add backup-allowed=yes disabled=no login=admin password="" \
paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no paypal-secure-response=no \
permissions=owner signup-allowed=no time-zone=-00:00
add backup-allowed=yes disabled=no login=MikroTik password=qwerty \
paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no paypal-secure-response=no \
permissions=owner signup-allowed=no time-zone=-00:00
add backup-allowed=no disabled=no login=test parent=admin password=test \
paypal-accept-pending=no paypal-allowed=no paypal-secure-response=no \
permissions=read-write signup-allowed=no time-zone=-00:00
/tool user-manager profile
add name=staff name-for-users="" override-shared-users=1 owner=admin price=0 \
starts-at=logon validity=0s
add name=students name-for-users="" override-shared-users=off owner=admin \
price=0 starts-at=logon validity=0s
/tool user-manager profile limitation
add address-list="" download-limit=0B group-name="" ip-pool="" name=\
updownstaff rate-limit-min-rx=271360B rate-limit-min-tx=57344B \
rate-limit-rx=271360B rate-limit-tx=57344B transfer-limit=0B \
upload-limit=0B uptime-limit=0s
/ip address
add address=172.16.0.1/16 interface=ether1 network=172.16.0.0
add address=192.168.15.251/24 interface=ether2 network=192.168.15.0
/ip dhcp-server network
add address=172.16.0.0/16 gateway=172.16.0.1
/ip dns
set allow-remote-requests=yes servers=192.168.1.15,8.8.8.8
/ip firewall filter
add action=passthrough chain=unused-hs-chain comment=\
"place hotspot rules here" disabled=yes
/ip firewall nat
add action=passthrough chain=unused-hs-chain comment=\
"place hotspot rules here" disabled=yes
add action=masquerade chain=srcnat
add action=masquerade chain=srcnat comment="masquerade hotspot network" \
src-address=172.16.0.0/16
/ip hotspot user
add disabled=yes name=admin
/ip route
add distance=1 gateway=ether2
/radius
add address=127.0.0.1 secret=123456 service=hotspot
/tool user-manager router
add coa-port=1700 customer=MikroTik disabled=no ip-address=127.0.0.1 log=\
auth-fail name=router1 shared-secret=123456 use-coa=no
add coa-port=1700 customer=MikroTik disabled=no ip-address=172.16.0.1 log=\
auth-fail name=router2 shared-secret=123456 use-coa=no
/tool user-manager user
add customer=admin disabled=no name=admin password=admin shared-users=1 \
wireless-enc-algo=none wireless-enc-key="" wireless-psk=""
add customer=admin disabled=no name=test password=test shared-users=1 \
wireless-enc-algo=none wireless-enc-key="" wireless-psk=""

regards
 
cicserver
Member
Member
Posts: 300
Joined: Sun Jul 24, 2011 12:04 pm

Re: howto make HotSpot and User Manager on the same router

Thu Jun 13, 2013 1:08 pm

I don't know much about hotspot, but recently I configured pppoe server with user manager on same mikrotik box.
I followed below guide.

http://aacable.wordpress.com/2011/08/09 ... ng-system/

http://www.wifitech.com.pk/mikrotik-use ... h-hotspot/
 
ener
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 62
Joined: Fri May 10, 2013 4:47 pm

Re: howto make HotSpot and User Manager on the same router

Fri Jun 28, 2013 7:34 am

input an IP address thats within your LAN IP example

192.168.1.10 - 254 -> lan-ip-pool
192.168.1.11 -> IP in userman radius server and input secret

in your MT Radius;

input 192.168.1.11 in radius IP
and same secret from userman radius server to your MT radius settings
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: howto make HotSpot and User Manager on the same router

Fri Aug 16, 2013 6:55 pm

hello,
I think the best way to achieve it is to do as follows;
in winbox,
click on radius, click on hotspot add server ip as 127.0.0.1, shared secret: 123 (if using mt version 5.x)

in your User manager router;
Click on router add, name = hotspot, shared secret: 123 save.

Just make sure, the same name and same secret from userman radius server to your MT radius settings.

Let me know it goes.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests