Community discussions

MUM Europe 2020
 
beepee
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 139
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:13 am

Userman Bug: Cannot add limitation via console/script

Wed Mar 05, 2014 10:26 am

I cannot add userman limitation from console/script. it says "Customer not specified"
I tried this
/tool user-manager profile limitation add address-list="" download-limit=0B group-name="" ip-pool="" name=Staff \
    rate-limit-min-rx=262144B rate-limit-min-tx=262144B rate-limit-rx=262144B \
    rate-limit-tx=262144B transfer-limit=0B upload-limit=0B uptime-limit=0s
The main problem is that MikroTik did not provide console access to the customer/owner field in userman.

Solution: Add the limitations one after the other via the userman web interface.

I am using ROSv6.10

Mikrotik support, please fix this
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2950
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: Userman Bug: Cannot add limitation via console/script

Wed Mar 05, 2014 10:53 am

I paste in terminal of my user manager, correctly work!

No error!

RouterOS 6.10 on x86
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.
 
beepee
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 139
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:13 am

Re: Userman Bug: Cannot add limitation via console/script

Thu Mar 06, 2014 10:17 am

I tried it on CCR1036-12G-4S, ROS 6.10 and did not work.
I also tried it on x86, ROS 5.26 with the same result.
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2950
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: Userman Bug: Cannot add limitation via console/script

Thu Mar 06, 2014 10:32 am

[...]
Last edited by rextended on Thu Mar 06, 2014 11:04 am, edited 1 time in total.
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2950
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: Userman Bug: Cannot add limitation via console/script

Thu Mar 06, 2014 10:45 am

New bug:

user-manager profile limitation can not be added via console if the default customer "admin" are renamed.

Adding a profile like "/tool user-manager profile limitation add name=Staff" (etc.) suppose that the owner is admin, the owner of the limitation are not declarable on console.

Thanks "beepee" for help me to find how duplicate this problem.

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 43#p413243
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests