Community discussions

MUM Europe 2020
 
dolf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 79
Joined: Mon Mar 28, 2005 9:24 pm

How do I reset users?

Wed Jun 14, 2006 10:24 pm

How can I reset a users history? Say I only want to this months data?
 
Reefbum
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 64
Joined: Sun Apr 23, 2006 12:00 am

Tue Jun 20, 2006 1:21 pm

Have you been able to find a way to do the reset yet?

This is something I need also.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Tue Jun 20, 2006 3:25 pm

in the web interface there isn't an option to do that. You can login into the console and use reset-counters command in the '/tool user-manager users' menu. This will reset the uptime,download and upload counters.
Is that what you wanted?
 
Reefbum
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 64
Joined: Sun Apr 23, 2006 12:00 am

Tue Jun 20, 2006 3:33 pm

This is what I was after, but hoping there was a way to have the system do this auto at a preset time each day.
Yu can use 'system scheduler' to execute the reset scripts.
In future maybe we will add some scheduled task support in the user manger itself.
 
dolf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 79
Joined: Mon Mar 28, 2005 9:24 pm

Tue Jun 20, 2006 5:08 pm

Does this reset all counters or can you specify per user?
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Wed Jun 21, 2006 9:42 am

Does this reset all counters or can you specify per user?
you can reset the counters per users if you specify it, example, 'reset-counters uldis' where uldis is username
 
dolf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 79
Joined: Mon Mar 28, 2005 9:24 pm

Fri Jun 30, 2006 11:23 pm

I cannot reset with the username. I have to first print and the reset-counters with the number. The problem with that is that I have more that 900 usernames!!

Is there way to reset all the users at once?
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Sun Jul 02, 2006 6:12 am

I cannot reset with the username. I have to first print and the reset-counters with the number. The problem with that is that I have more that 900 usernames!!

Is there way to reset all the users at once?
Indeed this has me stumped as well, i have migrated our whole customer database to the usermanager but having to reset all the counters individually is not really the answer.

Is there a command to reset all the counters?

Geoff
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Mon Jul 03, 2006 2:59 pm

we will think about it.
For now, you can use find command to reset the users counters.
 
User avatar
polokus
newbie
Posts: 35
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:04 am

Sat Aug 12, 2006 7:10 am

we will think about it.
For now, you can use find command to reset the users counters.
i'm using script like this
/tool user-manager user find username=test
/tool user-manager user reset-counters test

but it won't work :(
when i paste in console terminal it works
is it not possible to reset the user counter via script and the run by scheduler?
i'm using 2.9.28

Thanks
 
Reefbum
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 64
Joined: Sun Apr 23, 2006 12:00 am

Sat Aug 12, 2006 7:24 am

I have tried to find differant ways to get all the accounts to reset automaticaly at a set time but so far have not been able to do it.

For this reason we cannot use MT userman.

It would be nice to see MT add this function in the userman to allow us the ability to reset all the user counts at a time we put in.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Mon Aug 14, 2006 10:53 am

I have tried to find differant ways to get all the accounts to reset automaticaly at a set time but so far have not been able to do it.

For this reason we cannot use MT userman.

It would be nice to see MT add this function in the userman to allow us the ability to reset all the user counts at a time we put in.
we will try to update the usermanager with such feature in future.
For now we will try to add a command in the web, where you can select users and you could reset their counters.
 
dolf
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 79
Joined: Mon Mar 28, 2005 9:24 pm

Mon Aug 14, 2006 11:02 am

Uldis that will be nice.

Something else that will be great is to set a up and download cap were user can be cut off if he goes over his limits.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Mon Aug 14, 2006 11:16 am

Uldis that will be nice.

Something else that will be great is to set a up and download cap were user can be cut off if he goes over his limits.
this is already in the to do list.
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Tue Aug 22, 2006 11:29 pm

polokus have you tried something like:
/tool user-manager user reset-counter [find subscriber="your logon name"]
Where you replace "your logon name" with the name you use to log into user manager. This should reset all the counters for users you have added.
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Wed Aug 23, 2006 3:51 am

Hi all, the latest release of the Usermanager 2.9.29 has the function in the administrative web console to reset selected users counters.

Top marks Uldis/Mikrotik team thanks for listening to our requests.

Geoff
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
User avatar
Giepie
Member
Member
Posts: 431
Joined: Mon Sep 13, 2004 12:33 pm
Location: Western Cape, South Africa
Contact:

Fri Mar 02, 2007 9:47 pm

Hi all, the latest release of the Usermanager 2.9.29 has the function in the administrative web console to reset selected users counters.

Top marks Uldis/Mikrotik team thanks for listening to our requests.

Geoff
It also has the function to select all users. You'll see an extra check box right above the first user's checkbox.
 
User avatar
Giepie
Member
Member
Posts: 431
Joined: Mon Sep 13, 2004 12:33 pm
Location: Western Cape, South Africa
Contact:

Fri Mar 02, 2007 9:52 pm

Uldis that will be nice.

Something else that will be great is to set a up and download cap were user can be cut off if he goes over his limits.
Is there any way to cap an user by up and download traffic combined? IE, if a user uploads 1GB and downloads 5GB, the total will be 6GB. It would be nice to give a user eg 5GB limit, which will be the total traffic limit, whether it being up or download.

It would really be nice if one could customize some of these things a bit more, but UM is GREAT for a BETA product!

---
some useless info!
One of our local suppliers here in SA arranged a Quad Bike day for some of their selected customers. I drove one place behind Dolf, he REALLY ROCKS ON A QUAD!! We had a day of eating sand, forgetting about all our wireless probs, EVEN UM! Sorry UM!
Now, back to reality!
---
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6621
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Tue Apr 03, 2007 9:10 am

Giepie, asked feature will be implemented in the upcoming version of the RouterOS, it could limit total traffic (upload+download). 'transfer-limit' should be used to achieve this.
 
User avatar
plam40
newbie
Posts: 29
Joined: Tue Feb 21, 2006 1:27 pm
Location: Greece

Re: How do I reset users?

Wed Jun 20, 2007 12:59 am

Well my question is : How do i reset the prepaid time .

Let me explain , let's asume I got a user who is on the folowing tariff plan :

30 days up time , 3 GB Download , 3GB Upload

I set the limit in the usermanager and after the first week the user has hit the limit . Then he/she comes to me and asks me to renew his voucher . Then what I do is go to userman reset the counters and extend that users voucher with another one which makes now the user to have alltoghether like 30 + 23 = 50 days uptime available ! with another 3GB of download limit ! We go on lets asume same user has reached the limit again for another 7 days and now he comes and wants to change his tarrif plan to unlimited download ....
What can I do ... The only way to make this possible is to delete the user and create it again .

Please MT put an option for prepaid time reset !
Thanks in advance!
 
Jrslick22
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 167
Joined: Sun Feb 06, 2005 3:25 am

Re:

Wed Aug 22, 2007 12:49 am

Hi all, the latest release of the Usermanager 2.9.29 has the function in the administrative web console to reset selected users counters.

Top marks Uldis/Mikrotik team thanks for listening to our requests.

Geoff
I cant seem to find the reset counters button within the console, i see the select all box now just no option to reset counters?

cheers.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests