Community discussions

MUM Europe 2020
 
jmars8
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Feb 24, 2016 11:21 pm

Major Network Issues on New RB912UAG-5HPnD

Wed Feb 24, 2016 11:59 pm

I am new to RouterOS, I jumped in feet first with great excitement but after multiple attempts, a re-configuring, I am at a loss and becoming disappointed.
My Unit:
RB912UAG-5HPnD with R11e-2HPnD
RouterOS: 6.34 (stable)
Firmware: 3.24

What I am wanting is a single AP Dual Band directly connected to a server through a single Ethernet port. Connecting multiple clients(Windows 7) directly to the server, NO internet all the same LAN. No DNS needed all using IP addresses.

The issue I am having is even in my now very simplified setup I get no connectivity(ping) between test clients and no connectivity to server. Oddly enough I can connect my Android phone and ping it from one of the Windows clients. and all clients

Server 192.168.1.2

RouterBoard Setup (*denotes disabled):

Bridge1 192.168.1.1:
ether1, *wlan1, wlan2
wlan2: AP Bridge, 2GHz B/G/N 20MHz, 802.11, Default settings and security
dhcp1: bridge1, pool1 192.168.1.5-25

I have no firewall or extra networking, NATs or routes and no other protocols turned on other than default.

Any thought or obvious issues?
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Re: Major Network Issues on New RB912UAG-5HPnD

Thu Feb 25, 2016 11:09 pm

Windows clients may do not respond on icmp request due to firewall.
From what you post it should work... Post your config here. Use export command.
 
jmars8
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Feb 24, 2016 11:21 pm

Re: Major Network Issues on New RB912UAG-5HPnD

Fri Feb 26, 2016 11:57 pm

Wow, I guess I deal with domains to frequently. All my windows machines where blocking pings. I can't tell you the time I lost to this issue.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests