Community discussions

MUM Europe 2020
 
Prohunterhn
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Fri Jul 01, 2016 1:38 am

Problem reaching a server

Fri Jul 01, 2016 2:05 am

right now im a having a problem and i have reduced the problem to my mikrotik or my ISP.
so i have a server virtualized outside my LAN lets say 190.90.1.20 this server has MS SQL SERVER  and i have MS SQL SERVER in a computer on my LAN lets say 10.10.11.11, i have a mikrotik ISP provided doing nothing but bridge (can see inside ISP policy) then i have my mikrotik with public  IP lets say 190.90.90.90 now the thing is the MS SQL in my network cant reach the MS SQL in the cloud server.  
right now my mikrotik only has some NAT to redirect trafic from some publics IP to several of our servers. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
deejayq
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 195
Joined: Wed Feb 23, 2011 8:33 am

Re: Problem reaching a server

Fri Jul 01, 2016 12:42 pm

can you ping the virtualized server outside your lan?
can you connect to it some other way (ssh, http etc)?
besides nat rules do you have any other rules?
check if the ms sql server is visible from the internet http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ (from what i saw on the web the port is by default 1433).
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6240
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Problem reaching a server

Fri Jul 01, 2016 1:03 pm

Are you able to ping the server?
An ISP may block MS SQL packets to avoid attacks and worms.
You may need to setup a VPN.
 
Prohunterhn
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Fri Jul 01, 2016 1:38 am

Re: Problem reaching a server

Wed Jul 06, 2016 7:39 pm

I cant ping the server, but i know thats becasue of the server firewall, if i turn the firewall i can reach it with a ping, but i dont want to reach it by ping if i can use remote desktop server. 

BUT i just tested connecting a cable directly to my ISP mikrotik and configuring manually one of my public ip's and now i can connect but if i do this in my switch i can't  is there anything i have to enable in mikrotik to let any trafick to my remote server pass. 

i created a firewall rule to accept input and output from my remote server.
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4051
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: Problem reaching a server

Wed Jul 06, 2016 8:42 pm

i created a firewall rule to accept input and output from my remote server.
Use the forward chain for devices communicating THROUGH the Mikrotik.
Input and Output govern communication with the router itself.
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
Prohunterhn
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Fri Jul 01, 2016 1:38 am

Re: Problem reaching a server

Tue Jul 12, 2016 12:07 am

isn't that to accept traffic IN? i need to let the traffic to an specific server in the port 1433 out.

Who is online

Users browsing this forum: anav and 33 guests