Community discussions

MikroTik App
 
Kurlec
newbie
Topic Author
Posts: 26
Joined: Wed Mar 16, 2016 9:07 am

Slow Access and Routing

Wed Jul 27, 2016 10:18 am

Hi guys im looking for some advice, 

I have about 450 clients some normal packages and some Premium packages, i want to run all normal package clients on an ip of lets say 10.1.1.0/24 and all premium on 10.6.1.0/24, but id like to use P2P throttling on the 10.1.1.0/24 range but i know how to set up the p2p throttling id like to know how will i manage to give all normal package clients a gateway of 10.1.1.1 and a ip of 10.1.1.5-254 and the premium clients a gateway of 10.6.1.1 and an ip of 10.6.1.5-254, but all clients are authenticating through 1 port lets say port 5 on my cloud core router? anyone has some ideas for me?

another thing during the say my network is smooth but during the night i can barely access lets say an AP 30 kilometers from me, and the network is not congested at all but everything is slower but not the clients internet speed during day/night the client has the same speeds but during the night my access to my whole network gets so slow to a point where i cant do anything if nessecary, any idea's here? please thanks guys
 
Kurlec
newbie
Topic Author
Posts: 26
Joined: Wed Mar 16, 2016 9:07 am

Re: Slow Access and Routing

Thu Jul 28, 2016 9:15 am

Guys please i really need some advice with this
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7763
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: Slow Access and Routing

Thu Jul 28, 2016 12:30 pm

Port can have multiple addresses and you can use fixed ip assignment in dhcp server to give the ip you want to each single mac...
 
Kurlec
newbie
Topic Author
Posts: 26
Joined: Wed Mar 16, 2016 9:07 am

Re: Slow Access and Routing

Thu Jul 28, 2016 1:36 pm

I know the port can have multiple addresses but it can only have 1 PPPoE server and i need like 2 PPPoE server on the same port 
 
User avatar
Cha0s
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1023
Joined: Tue Oct 11, 2005 4:53 pm

Re: Slow Access and Routing

Thu Jul 28, 2016 2:42 pm

You don't need 2 PPPoE servers.

Based on the PPP login username you can have different PPP profile, thus different IP range (pool) and gateway.

Who is online

Users browsing this forum: alidamji, yairtroncoso123 and 34 guests