Community discussions

MikroTik App
 
krillin678
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:57 am

HTTPS port 443 help

Wed Jan 18, 2017 4:05 am

Hello friends,

I just received a mikrotik hap ac lite and have been just using it out of the box with no real tweaks yet and I am getting HTTPS errors on some sites. "NET::ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED" is the error chrome spits out. I have looked around for a solution to this but most of what I have been able to find relates either to accessing the web config through ssl or making transparent proxies. I don't really plan to implement such things so I was wondering what sort of setting I might need to change in order to get the ssl/https thing working.

Thanks for your help.
 
p3rad0x
Long time Member
Long time Member
Posts: 606
Joined: Fri Sep 18, 2015 5:42 pm
Location: South Africa
Contact:

Re: HTTPS port 443 help

Thu Jan 19, 2017 12:51 pm

Goto IP --> services and check if anything is running on 443, if it does just change it to 444
There you go then you touched something ;-) : it only takes a change in wind direction to screw with your nat :-)
 
tclafoe
just joined
Posts: 7
Joined: Thu Dec 29, 2016 1:36 pm

Re: HTTPS port 443 help

Thu Jan 19, 2017 6:14 pm

If it is only the Chrome browser that spits that out - you might find this article helpful: https://sslmate.com/blog/post/ct_redaction_in_chrome_53
 
krillin678
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:57 am

Re: HTTPS port 443 help

Fri Jan 20, 2017 4:35 pm

Again, thanks for your help.

I don't know exactly why but it appears to be working now despite no changes that I have made. Although, the layout for this particular setup is Pc-> mikrotik-> fiber router-> internet and I have changed the connection style between the fiber router and mikrotik to be a dmz one and it must have took a while to sync up those settings but it now seems to work.

Who is online

Users browsing this forum: anav and 34 guests