Community discussions

MikroTik App
 
ajithunair
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Sun Dec 10, 2017 5:45 pm

Internet connection drops

Wed Dec 13, 2017 6:37 pm

Hi,
We bought a RB2011iL-IN router serial no. 554C045A674D/444 on 10-12-2017 and we have a very strange problem. The unit is connected as a router giving internet connection on ether1 port. A pc is connected to ether2 port and a NAS is connected to Ether3. It has only these connections. No switch or wifi access point connected. All we have to do is to share NAS over ftp and use pc for downloads and uploads. Heavy internet traffic will be there. Bandwidth is 70MB for download and 20MB upload. It worked for the first day with all function looks good. But from yesterday, the we started uploading and downloading on PC, the connection is losing. We could not upload or download as the file sizes were big. It gets stopped after a while. We thought of a configuration problem and reset to factory default with reset switch and did only configure router. No NAS connected and only PC connected with the router. We have same issue. The internet is not steady.When opening 19.168.88.1 to check the web config if we switch between tabs Quick Set / WebFig / Terminal, it stops after some time and will not get the page for some time. After refreshing few times, when checking the Quick set page we see no ip address and IP and gateway shows 0.0.0.0 with red colour. The internet is functioning normal when connecting to the computer. What could be the issue.
Please help.
Thank you
 
User avatar
LEA
newbie
Posts: 29
Joined: Tue Dec 12, 2017 5:02 pm
Location: Russian Federation, Novosibirsk
Contact:

Re: Internet connection drops

Thu Dec 14, 2017 5:57 pm

Hi,
We bought a RB2011iL-IN router serial no. 554C045A674D/444 on 10-12-2017 and we have a very strange problem. The unit is connected as a router giving internet connection on ether1 port. A pc is connected to ether2 port and a NAS is connected to Ether3. It has only these connections. No switch or wifi access point connected. All we have to do is to share NAS over ftp and use pc for downloads and uploads. Heavy internet traffic will be there. Bandwidth is 70MB for download and 20MB upload. It worked for the first day with all function looks good. But from yesterday, the we started uploading and downloading on PC, the connection is losing. We could not upload or download as the file sizes were big. It gets stopped after a while. We thought of a configuration problem and reset to factory default with reset switch and did only configure router. No NAS connected and only PC connected with the router. We have same issue. The internet is not steady.When opening 19.168.88.1 to check the web config if we switch between tabs Quick Set / WebFig / Terminal, it stops after some time and will not get the page for some time. After refreshing few times, when checking the Quick set page we see no ip address and IP and gateway shows 0.0.0.0 with red colour. The internet is functioning normal when connecting to the computer. What could be the issue.
Please help.
Thank you
Hello, For a start, what are your settings for connecting to the ISP? For RB2011iL-IN, use the WinBox utility. The problem you have with connection to the Internet provider, you need to watch the behavior of the port of ether1 which is the Internet. In WinBox utility itself has all the necessary basic tools for network diagnostics. Try using the ping command to receiving a response from the remote connection. For example, New terminal --> type the command >ping 8.8.8.8 this way, you will be absolutely sure Internet comes from your Internet provider? or not? at the moment you might have problems with the Internet your local network is connected to ether2 port.
 
giorgiop
newbie
Posts: 25
Joined: Tue Oct 17, 2017 8:58 pm
Location: Chania, Crete, Greece

Re: Internet connection drops

Thu Dec 14, 2017 8:21 pm

Could you send the config so as to see what's going on? also provide the WAN config, either using PPPoE (if having a modem) or if you just use is as a client on another router. It's a simple setup and as far as i see you cant even see the MT after a while, not only download

Who is online

Users browsing this forum: mbovenka, Nono and 41 guests