Community discussions

MikroTik App
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 11:38 am

Dear all,
I have 2 PCs. PC_A is inside, PC_B is outside. When i connect from PC_A to PC_B by teamviewer and send file so veryfast. But if I connect from PC_B to PC_A and send file so very slow.
I don't know where is problem.
Please advice me
Thanks all
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 12:01 pm

What is a duplex and speed status of connection?
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 12:12 pm

What is a duplex and speed status of connection?
Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 12:47 pm

What is a duplex and speed status of connection?
Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
Where is PC A relative to the router and where is PC B?
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 1:43 pm

What is a duplex and speed status of connection?
Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
Where is PC A relative to the router and where is PC B?
PC_A in my LAN. PC_B in Internet
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 4:15 pm

What is a duplex and speed status of connection?
Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
Where is PC A relative to the router and where is PC B?
PC_A in my LAN. PC_B in Internet
Which are rate plans of PC A connection and PC B for inbound and outbound traffic?
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 4:25 pm

What is a duplex and speed status of connection?
Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
Where is PC A relative to the router and where is PC B?
PC_A in my LAN. PC_B in Internet
Which are rate plans of PC A connection and PC B for inbound and outbound traffic?
Sorry Anumrak, I don't understand
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 4:29 pm


Port of PC and Mikrotik are full duplex and 1Gb
If I use Draytek router so OK, No filter on Milrotik router
Where is PC A relative to the router and where is PC B?
PC_A in my LAN. PC_B in Internet
Which are rate plans of PC A connection and PC B for inbound and outbound traffic?
Sorry Anumrak, I don't understand
For what exactly input and output speed do you pay your providers on PC A and PC B? If you have on PC B assymetric channel, then this is a reason why your speed is low at one side.
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 4:33 pm



Where is PC A relative to the router and where is PC B?
PC_A in my LAN. PC_B in Internet
Which are rate plans of PC A connection and PC B for inbound and outbound traffic?
Sorry Anumrak, I don't understand
For what exactly input and output speed do you pay your providers on PC A and PC B? If you have on PC B assymetric channel, then this is a reason why your speed is low at one side.
2 site use FTTH with bandwidth 60Mbs. Problem when I use Mikrotik router at my site, If I replace Mikrotik router by Draytek router so not problem
 
poizzon
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 113
Joined: Fri Jun 21, 2013 12:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Mon Dec 25, 2017 6:42 pm

please check if UPNP are enabled on mikrotik, try port forwarding.



2 site use FTTH with bandwidth 60Mbs. Problem when I use Mikrotik router at my site, If I replace Mikrotik router by Draytek router so not problem
--
poi
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 2:52 am

please check if UPNP are enabled on mikrotik, try port forwarding.

My boss need use Teamviewer software at his computer
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 8:33 am

What MikroTik router exactly? What IP do you receive from your ISP's? PC A and PC B are routers?
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 9:35 am

What MikroTik router exactly? What IP do you receive from your ISP's? PC A and PC B are routers?
Network topology is below:
PC_A ---- Mikrotik Router ---- Internet ------ Another Router ------ PC_B
WAN IP address of Mikrotik Router and Another Router are public ip
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 9:47 am

Make ping and traceroute from PC A to 8.8.8.8 and test your speed with speedtest.net or something similar. And get here a results.
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 10:04 am

Make ping and traceroute from PC A to 8.8.8.8 and test your speed with speedtest.net or something similar. And get here a results.
- PC_A connected to PC_B by teamviewer and send file so fast
- PC_B connected to PC_A by teamviewer and send file so slow
- When replace Mikrotik router by Draytek Router so 2 direction OK

---------------------------
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=48ms TTL=58
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=48ms TTL=58
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=48ms TTL=58
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=48ms TTL=58
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=48ms TTL=58
---------------------------
Tracing route to 8.8.8.8 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.10.250
2 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.10.254
3 1 ms 1 ms 1 ms 10.41.239.8
4 1 ms 1 ms 1 ms 27.68.245.49
5 36 ms 31 ms 31 ms 27.68.232.157
6 33 ms 31 ms 31 ms 27.68.255.53
7 31 ms 31 ms 31 ms 27.68.244.50
8 47 ms 47 ms 47 ms 27.68.250.245
9 30 ms 30 ms 30 ms 27.68.249.57
10 31 ms 31 ms 31 ms 27.68.250.242
11 31 ms 31 ms 31 ms 72.14.196.68
12 30 ms 30 ms 30 ms 74.125.242.33
13 48 ms 48 ms 48 ms 108.170.237.229
14 48 ms 48 ms 48 ms 8.8.8.8
---------------------------
Speed Test
VietNam to HongKong
Ping 22ms
Download: 64.43 Mbps
Upload: 64.03 Mbps
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 11:16 am

Model Name of Tik router?
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 11:18 am

Model Name of Tik router?
CCR1009
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6678
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 11:18 am

When some connections are inexplicably slow, or do not work at all (e.g. some sites do not load), you should check the MTU of your path.
E.g. when your ISP uses PPPoE the MTU of the hop to the ISP is often less than 1500. So the router is at a point where the MTU decreases and should fragment the packets, but unfortunately many OS have default DF bit set preventing the router from doing that.
This results in ICMP messages that are often handled incorrectly by overzealous firewalls, and then it works incorrectly.

When you are affected by this, it can help to put this rule in the router:
/ip firewall mangle
add action=change-mss chain=forward new-mss=clamp-to-pmtu passthrough=yes \
    protocol=tcp tcp-flags=syn
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 11:31 am

When some connections are inexplicably slow, or do not work at all (e.g. some sites do not load), you should check the MTU of your path.
E.g. when your ISP uses PPPoE the MTU of the hop to the ISP is often less than 1500. So the router is at a point where the MTU decreases and should fragment the packets, but unfortunately many OS have default DF bit set preventing the router from doing that.
This results in ICMP messages that are often handled incorrectly by overzealous firewalls, and then it works incorrectly.

When you are affected by this, it can help to put this rule in the router:
/ip firewall mangle
add action=change-mss chain=forward new-mss=clamp-to-pmtu passthrough=yes \
    protocol=tcp tcp-flags=syn
Thanks for your support, but I don't understand PC_A to PC_B fast, PC_B to PC_A slow
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Tue Dec 26, 2017 11:41 am

Test your speed on PC B and ping 8.8.8.8.
 
vishakhdeep
just joined
Posts: 17
Joined: Wed Aug 03, 2016 5:43 pm
Location: sasaram

Re: Problem with Teamviewer

Wed Dec 27, 2017 6:55 am

solved??
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Wed Dec 27, 2017 9:13 am

Test your speed on PC B and ping 8.8.8.8.
PC_B at anywhere (my customer). I don't control their network
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Wed Dec 27, 2017 9:17 am

solved??
No
 
poizzon
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 113
Joined: Fri Jun 21, 2013 12:53 pm

Re: Problem with Teamviewer

Wed Dec 27, 2017 9:36 am

If the UDP connection is not stable then there is automatically a fallback to TCP.

https://community.teamviewer.com/t5/Tea ... /td-p/5823
Show mikrotik config.
--
poi
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Sat Dec 30, 2017 12:11 pm

If the UDP connection is not stable then there is automatically a fallback to TCP.

https://community.teamviewer.com/t5/Tea ... /td-p/5823
Show mikrotik config.
[admin@MikroTik] > export
# dec/30/2017 17:09:02 by RouterOS 6.40.3
# software id = J7DB-EB4M
#
# model = CCR1009-7G-1C-1S+
# serial number = 7AEC073D0E67
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes disabled=no interface=ether1 name=pppoe-out1 password=XXXXXX user=XXXXXX
/ip address
add address=192.168.10.254/24 interface=ether7 network=192.168.10.0
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat out-interface=pppoe-out1 src-address=192.168.10.0/24
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6678
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Problem with Teamviewer

Sat Dec 30, 2017 1:43 pm

Just what I thought! A PPPoE connection, so lower MTU, and no handling of the lower MTU.
Well, I already posted the solution in #18 but it seems you do not want to use it...
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Sat Dec 30, 2017 4:06 pm

Just what I thought! A PPPoE connection, so lower MTU, and no handling of the lower MTU.
Well, I already posted the solution in #18 but it seems you do not want to use it...
I configured follow your solution but not solved. My config bellow:
[admin@MikroTik] >> export
# dec/30/2017 21:11:22 by RouterOS 6.40.3
# software id = J7DB-EB4M
#
# model = CCR1009-7G-1C-1S+
# serial number = 7AEC073D0E67
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes disabled=no interface=ether1 name=pppoe-out1 password=XXXXXX user=XXXXXX
/ip address
add address=192.168.10.254/24 interface=ether7 network=192.168.10.0
/ip firewall mangle
add action=change-mss chain=forward new-mss=clamp-to-pmtu passthrough=yes protocol=tcp tcp-flags=syn
 
congds
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Wed Dec 06, 2017 4:14 am

Re: Problem with Teamviewer

Tue Jan 02, 2018 4:47 pm

What can I do, please. Thanks
 
mtikuser
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Jan 23, 2018 7:34 pm

Re: Problem with Teamviewer

Wed Jan 24, 2018 1:26 pm

Hey. I found an analog LiteManager is a program as an alternative for Timweaver. Because I had a similar problem like you have here. I will add that it is not convenient to buy and update the program every year.
 
mtikuser
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Jan 23, 2018 7:34 pm

Re: Problem with Teamviewer

Thu Jan 25, 2018 3:30 pm

try litemanager analog! ;)
 
mtikuser
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Jan 23, 2018 7:34 pm

Re: Problem with Teamviewer

Fri Jan 26, 2018 7:18 pm

+ litemanager

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], jlp16400 and 29 guests