Community discussions

 
User avatar
WirtelPL
newbie
Topic Author
Posts: 34
Joined: Sat Nov 11, 2017 11:22 am
Location: Poland

DHCP for virtual WLAN interface

Mon Mar 05, 2018 8:37 pm

Hi,
My mAP (ROS: 6.41.2) works as a repeater for the home WiFi network, and additionally on the virtual WLAN interface, it broadcasts the guest network. All virtual and physical ports work in one bridge. Clients joining home (via mAP and main RB951G-2HnD (ROS :6.41)) and guest (mAP) networks receive IP addresses from the main router. I would like clients joining the guest network (only mAP) to receive addresses from a different local address pool.
On mAP I created a new pool for the DHCP server, removed the virtual interface with the guest network from the bridge and run the DHCP server on it. However, it does not work, clients can not join the network. I'm also trying to create a different bridge with one WLAN port on which I'm broadcasting a guest network, but a new bridge is created as a copy of an existing one.

mAP works as CPE device.
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik
add authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys name=\
    wlan1-MAIN-WIFI-repeater supplicant-identity=MT2
add authentication-types=wpa2-psk eap-methods="" management-protection=allowed \
    mode=dynamic-keys name=GUEST.WIFI supplicant-identity=""
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-Ce \
    country=poland disabled=no distance=indoors frequency=2437 frequency-mode=\
    regulatory-domain mode=station-bridge security-profile=\
    wlan1-MAIN-WIFI-repeater ssid=MAIN-WIFI wireless-protocol=802.11
add disabled=no keepalive-frames=disabled mac-address=66:D1:54:45:22:BB \
    master-interface=wlan1 max-station-count=15 multicast-buffering=disabled \
    name=wlan2 security-profile=GUEST-WIFI ssid=GUEST-WIFI wds-cost-range=0 \
    wds-default-cost=0 wps-mode=disabled
add disabled=no mac-address=66:D1:54:45:22:BA master-interface=wlan1 name=wlan3 \
    security-profile=wlan1-MAIN-WIFI-repeater ssid=MAIN-WIFI wps-mode=disabled
Where do I make a mistake?

If you find a grammatical error, feel free to correct me.
RB951G-2HnD for home production
RBmAP2nD | RB952Ui-5ac2nD-TC for home lab

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests