Community discussions

 
afnfun
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Tue Oct 30, 2018 3:17 am

Winbox connection

Tue Oct 30, 2018 3:26 am

Sorry for the very basic question

I logged-in to a new Mikrotik router using winbox through the default IP:192.168.88.1 through ether2 interface

I create a new bridge (called bridge2), assign the wlan1 port to bridge2, then assigned IP: 192.168.2.1/24 to bridge2
and create a DHCP server for the birdge2 (192.168.2.2-192.168.2.254). Know I can connect to wlan1, get dynamic IP
But, with the wlan1 connection (after unplugging ether2 cable), I cannot log-in to the router using winbox, however, the winbox detects the MAC and IP of the router but when I press connect, I got the message (Error: could not connect to .... MAC ... )

When I replug the ether2 cable, I can access the router using winbox

So, what should I do to access the router from bridge2 (not the default bridge) ?
 
User avatar
xvo
Long time Member
Long time Member
Posts: 599
Joined: Sat Mar 03, 2018 1:12 am
Location: Moscow, Russia

Re: Winbox connection

Tue Oct 30, 2018 12:04 pm

The default firewall is configured to allow access from interfaces in a default interface-list "LAN", so just add your new bridge as a member of this list.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests