Community discussions

 
skper12
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Tue Dec 04, 2018 5:32 pm

New hEX S setup, but no internet.

Tue Dec 04, 2018 8:24 pm

I got my new hEX S Mikrotik router yesterday in my mail box.This is my very first time owning a Mikrotik router. During my configuration, I wasn't successful in my internet connictivity from my computer firefox browser. Ok, here's my setup,
I have a PPPoE dsl internet at home, I was able to login into my PPPoE username and password to my ISP. I even went to the Terminal and ping google.com and successfully established internet connection.
But, whenever I open up my browser, I don't have internet activity. DHCP enabled, my router is at 192.168.1.1, and I'm getting an IP of 192.168.1.254. I unchecked NAT. I tried to check NAT, but after I click apply, it will uncheck automatically, why is that? Is my new hEX S router diffective from factory?
Or, I'm missing something in my configuration?
Thanks in advance.
 
User avatar
Steveocee
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 902
Joined: Tue Jul 21, 2015 10:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: New hEX S setup, but no internet.

Thu Dec 06, 2018 5:21 pm

It is doubtful the router is faulty. Most likely a misconfiguration. Please post your config for us so we can see and advise.
Enter into terminal; export hide-sensitive=yes
This will export your config hiding most specific details, ensure to edit out anything else.
Steve "Steveocee" Carter
PC Gamer, Airsofter, MikroTik Nerd
My Website - My MikroTik Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests