Community discussions

 
User avatar
lcd
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Tue Feb 05, 2019 5:22 pm

Wrong IP Leased for a bridged interfaces

Mon Feb 11, 2019 3:55 pm

Hello, I need some help with regards to the DHCP Server + BRIDGE setup, because I don't know why I get wrong IP address on a new bridge I create

I've started from the defconf. My WAN is working and there is a default bridge called `bridge`.

# Steps I took

0. created a new bridge called `LAN_BRIDGE`
1. added 3 interfaces (eth4,5 & wlan1) to a bridge called: `LAN_BRIDGE`
2. Gave `LAN_BRIDGE` an ADDRESS of: 192.168.50.1/24 NETWORK: 192.168.50.0
3. Created DHCP server with interface: `LAN_BRIDGE`
4. Created DHCP server network with ADDRESS: 192.168.50.0/24, GW: 192.168.50.1, NET MASK: 0

# The Issue

When I connect to one of the ports assigned to the `LAN_BRIDGE` I get assigned a wrong IP address IPs I get belong to the `defconf` network 192.168.88.0/24. What did I do wrong in this configuration and why I get wrong leased IP addresses?
 
sid5632
Member
Member
Posts: 351
Joined: Fri Feb 17, 2017 6:05 pm

Re: Wrong IP Leased for a bridged interfaces

Mon Feb 11, 2019 5:33 pm

You didn't say which IP address pool you gave to the DHCP server.
Therein lies your answer.
 
User avatar
lcd
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Tue Feb 05, 2019 5:22 pm

Re: Wrong IP Leased for a bridged interfaces

Tue Feb 12, 2019 10:04 am

You didn't say which IP address pool you gave to the DHCP server.
Therein lies your answer.
Yup you are right I was being a noob and did not set a pool. Thank you for your help.

But there also was one gotcha:

I've noticed a bug in ROS Web it did not display address pool I've created (while selecting it in DHCP Server Settings). But the `Winbox` client had that pool in drop down.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests