Community discussions

 
MiNy
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Thu Sep 05, 2019 12:30 pm

Cannot get LTE to work

Thu Sep 05, 2019 12:48 pm

I am a Mikrotik beginner.

I bought a ID: RBSXTR&R11e-4G

I have checked some tutorials and it seemed pretty easy to get it running,
but in my case I get no connection from the ISP.

I have entered the sim PIN and ISP APN that I found on their webpage. (telia.se)
can somewone enlighten me what I have done wrong?
[admin@MikroTik] > /interface lte info lte1 once      
           pin-status: ok
  registration-status: searching
        functionality: full
         manufacturer: MikroTik
                model: R11e-4G
             revision: R11e-4G_V005
                 imei: xxx
                 imsi: xxx

Log:
[admin@MikroTik] > /log print 
00:30:39 system,info router rebooted 
00:30:48 bridge,info hardware offloading activated on bridge "bridge" ports: ether1 
00:30:48 bridge,info hardware offloading activated on bridge "bridge" ports: ether2 
00:30:50 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex) 
00:30:51 system,info,account user admin logged in from FC:AA:14:22:9D:21 via winbox 
00:30:51 lte,async lte1: sent ATE0 
00:30:51 system,info,account user admin logged in via local 
00:30:53 lte,async lte1: sent ATE0 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGMI 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd MikroTik 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGMM 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd R11e-4G 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGMR 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd R11e-4G_V005 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGSN 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd 359147090101292 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CFUN? 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd +CFUN: 0 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CMEE=2 
00:30:53 lte,async,event %CMEEU: 2 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CREG=2 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGREG=2 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd +CME ERROR: operation not supported 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CEREG=2 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CGEREP=2,0 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CMGF=0 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CNMI=1,1,0,1,0 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CPIN? 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd +CPIN: READY 
00:30:53 lte,async lte1: sent AT+CFUN=1 
00:30:53 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:57 lte,async lte1: sent AT+CPMS="SM","SM","SM" 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd +CPMS: 0,20,0,20,0,20 
00:30:57 lte,async lte1: sent AT+CFUN? 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd +CFUN: 1 
00:30:57 lte,async lte1: sent AT+CNUM 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd  
00:30:57 lte,async lte1: sent AT+CIMI 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd [numbers] 
00:30:57 lte,async lte1: sent AT+CPIN? 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd +CPIN: READY 
00:30:57 lte,async lte1: sent AT%PDNSET=1,"online.telia.se","IP","NONE","","" 
00:30:57 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:58 lte,async lte1: sent at%cmatt=1 
00:30:58 lte,async lte1: rcvd OK 
00:30:58 lte,debug lte1: config ok
Best regards
Mikael
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1364
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

Re: Cannot get LTE to work

Thu Sep 05, 2019 9:37 pm

Are you sure you bought the correct model, I.e. There are 2 X SXT LTE models, supporting different LTE bands?
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests