Community discussions

 
adrian13
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:20 am

Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 5:28 am

Mikrotik Topology.JPG
Dear All

How I can Configure this Topology with the red line route, In My PC I want to access the web App ( with IP Private ) and I also can surfing the internet.
Is my PC must be configure with 2 Gateway. or i must be setting the route list im My Mikrotik

Please Help
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1716
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 6:18 am

static route on mikrotik
 
adrian13
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:20 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 6:42 am

static route on mikrotik
Did you mean like this /ip route add dst-address=10.111.111.1 gateway=10.10.10.161

i have configure static route but My PC doesn't connect, although with the Gateway 10.10.10.61 cannot ping,,,
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 487
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 6:52 am

You'll likely also have to set a NAT rule to src-nat (or masquerade) for traffic out that interface as well, so it will appear as coming from 10.10.10.162 (as their network likely does not have a route back to you for 192.168.88.0/24)
 
adrian13
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:20 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 7:12 am

In Mikrotik i can ping to the all IP 10.111.111.1
10.10.10.162
10.10.10.161

But in PC i Cannot ping to 10.10.10.161
10.111.111.1
and i can ping to 10.10.10.162
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 487
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 7:18 am

yep so .161 doesnt know how to get back to you, which likely means you are presenting as your internal IP 192.168.88.x. Like a normal internet connection, you'll need to NAT your connection out of that interface.

/ip firewall nat add chain=srcnat action=masquerade out-interface=<whatever interface the leased line is in>

(or similar)

this should get you working.
 
adrian13
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:20 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Thu Sep 12, 2019 9:28 am

yep so .161 doesnt know how to get back to you, which likely means you are presenting as your internal IP 192.168.88.x. Like a normal internet connection, you'll need to NAT your connection out of that interface.

/ip firewall nat add chain=srcnat action=masquerade out-interface=<whatever interface the leased line is in>

(or similar)

this should get you working.
But how about the web app, it cannot be ping to 10.111.111.1 from the PC
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 487
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Fri Sep 13, 2019 4:37 am

I've steered you to the likely answer - give it a go and tell me if it works. If you are not understanding what I am explaining then perhaps this task is beyond your capabilities and you should hire someone to help you. My explanation explains why you would not be able to ping the web server from your PC (until you add the NAT rule).
 
adrian13
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Aug 13, 2019 7:20 am

Re: Setting Mikrotik with Leased Line Topology

Fri Sep 13, 2019 5:41 am

I've steered you to the likely answer - give it a go and tell me if it works. If you are not understanding what I am explaining then perhaps this task is beyond your capabilities and you should hire someone to help you. My explanation explains why you would not be able to ping the web server from your PC (until you add the NAT rule).
Oke It's Work from My PC

Thanks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests