Page 1 of 1

Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 11:27 am
by Defraged
DHCP Clienten is getting an IP adress but devices that are connected to the bridge are not, what am i doing wrong?

/interface bridge

add name=bridge1 protocol-mode=none

/interface ethernet

set [ find default-name=ether1 ] name=ether1_wan

/interface wireless security-profiles

set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik

/ip hotspot profile

set [ find default=yes ] html-directory=flash/hotspot

/ip pool

add name=dhcp_pool1 ranges=192.168.1.2-192.168.1.254

/ip dhcp-server

add address-pool=dhcp_pool1 disabled=no interface=bridge1 name=dhcp1

/interface bridge port

add bridge=bridge1 interface=ether2

add bridge=bridge1 interface=ether3

add bridge=bridge1 interface=ether4

add bridge=bridge1 interface=ether5

/ip address

add address=192.168.1.0/24 interface=bridge1 network=192.168.1.0

/ip dhcp-client

add dhcp-options=hostname,clientid disabled=no interface=ether1_wan

/ip dhcp-server network

add address=192.168.1.0/24 dns-server=8.8.8.8 gateway=192.168.1.1

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 12:56 pm
by sebastia
Looks ok.
Post full conifg (/export hide-sensitive), maybe something else is interfering.

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 7:56 pm
by Defraged
/interface bridge

add name=bridge1 protocol-mode=none

/interface ethernet

set [ find default-name=ether1 ] name=ether1_wan

/interface wireless security-profiles

set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik

/ip hotspot profile

set [ find default=yes ] html-directory=flash/hotspot

/ip pool

add name=dhcp_pool1 ranges=192.168.1.2-192.168.1.254

/ip dhcp-server

add address-pool=dhcp_pool1 disabled=no interface=bridge1 name=dhcp1

/interface bridge port

add bridge=bridge1 interface=ether2

add bridge=bridge1 interface=ether3

add bridge=bridge1 interface=ether4

add bridge=bridge1 interface=ether5

/ip address

add address=192.168.1.0/24 interface=bridge1 network=192.168.1.0

/ip dhcp-client

add dhcp-options=hostname,clientid disabled=no interface=ether1_wan

/ip dhcp-server network

add address=192.168.1.0/24 dns-server=8.8.8.8 gateway=192.168.1.1

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 8:17 pm
by flynno
/ip address
add address=192.168.1.1/24 interface=bridge1 network=192.168.1.0

Try make the change above

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 9:59 pm
by Defraged
Thanks for your suggestion, but sadly it did not help.

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Sun Sep 15, 2019 10:07 pm
by JohnTRIVOLTA
Thanks for your suggestion, but sadly it did not help.
No firwall /filter, nat, etc/ = no internet !

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Mon Sep 16, 2019 11:08 pm
by Defraged
i've enabled sourcenat on ether1_wan now but still no work.

Re: Not working. What am i missing!?

Posted: Wed Sep 18, 2019 11:21 pm
by Defraged
Now i reliseade that it's actully working after i've setup sourcenat, but i can't ping 8.8.8.8 from my bridge?