Page 1 of 1

Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Wed Oct 09, 2019 12:33 am
by sohrabp72
Hi
Recently I just set up a PPTP client on my RB and made the mangle to mark packets from my LAN and made the default route and changed the distances, etc..
everything works fine, but some domains won't resolve when I want to access them from clients in my private LAN.
All the clients get IP addresses from DHCP server and I set some public DNS on its setup page but nothing happened, enabled primary and secondary DNS on one of clients interface but still same problem.
any idea?

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Wed Oct 09, 2019 10:18 pm
by Zacharias
Why did you use mangles for?
I guess something in your mangle rules causes the problem...
Otherwise your pptp client has nothing to do with that...

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Wed Oct 09, 2019 10:42 pm
by sohrabp72
I use mangle to mark packets from my private network to just go through PPTP connection.

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Wed Oct 09, 2019 11:54 pm
by Zacharias
It looks like an MTU issue to me...

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Thu Oct 10, 2019 8:35 am
by Beau86
While on the VPN, I can connect to the chat program via ip address, however since most of the users will be connecting through the vpn with previous setups, they'll all have the hostname saved. If I ping the hostname directly, IE domain-chat, it fails Official Site

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Thu Oct 10, 2019 2:10 pm
by sohrabp72
You made me bro.
Actually, when I was creating the PPTP client I set the MTU and MRU from 1450 to 1500 for both, I knew a lower amount will cause a problem but never knew that a higher amount will do same. Thanks, man.

Re: Domains won't resolve after VPN is connected

Posted: Thu Oct 10, 2019 4:12 pm
by Zacharias
Great... please mark the post as solved...