Community discussions

 
Johnshin111
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Thu Nov 07, 2019 10:32 am

how to change mac in port????

Thu Nov 07, 2019 10:36 am

hi to all

i have a question, here in Philippines one of the well known ISP is smart communication so called smartbro wireless services, there machine using mac authentication. for example once your computer connected to smartbro and the mac will register in smartbro machine or whatsoever they use, now how can i clone the mac address of computer to mikrotik box let say in ether1.

thanks
Doan
 
User avatar
krafg
Member
Member
Posts: 325
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Re: how to change mac in port????

Thu Nov 07, 2019 12:57 pm

On ethernet interfaces, you can't change MAC addresses, only wireless.

Regards.
If you want to know my network, you can find it here.

Image
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3177
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: how to change mac in port????

Thu Nov 07, 2019 1:40 pm

You can, however, use bridge with ethernet interface as only port ... you can set bridge MAC address to whatever you want.
BR,
Metod
 
marisspringis
just joined
Posts: 12
Joined: Wed Dec 12, 2018 2:17 pm

Re: how to change mac in port????

Thu Nov 07, 2019 1:53 pm

from comand line - /interface ethernet set yourport mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests