Community discussions

MikroTik App
 
brucepi
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2020 2:34 pm

/dude missing

Sun Nov 15, 2020 7:02 pm

Hi

I've installed the dude on a CCR2004-1G-12S+2XS with Version 6.47.7 by using following manual:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:T ... stallation

After I checked, that the package is activated and has same version as the system I tried to access /dude:
> /dude print
bad command name dude (line 1 column 2)
Searched this forum for any problems related to this, but didn't find any. Reinstalled dude with no difference.
I tried Version 6.48beta48 and 6.47.6 with same outcome.
I even reloaded the backup configuration on the router and reinstalled dude.
> /system package print
Flags: X - disabled 
 #   NAME                  VERSION                  SCHEDULED              
 0   dude                  6.47.7                                          
 1   routeros-arm64        6.47.7                                          
 2   system                6.47.7                                          
 3 X ipv6                  6.47.7                                          
 4   wireless              6.47.7                                          
 5   hotspot               6.47.7                                          
 6   mpls                  6.47.7                                          
 7   routing               6.47.7                                          
 8   ppp                   6.47.7                                          
 9   dhcp                  6.47.7                                          
10   security              6.47.7                                          
11   advanced-tools        6.47.7  
> /dude print
bad command name dude (line 1 column 2)
I can access Winbox, but using the dude client I get the status message "no dude package".

Did I miss anything?
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2477
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: /dude missing

Tue Nov 17, 2020 12:30 pm

What do you see on the main menu with Winbox?
 
brucepi
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2020 2:34 pm

Re: /dude missing

Sat Nov 21, 2020 2:13 pm

Attached a screenshot of the main menu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2477
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: /dude missing

Sat Nov 21, 2020 4:19 pm

I think the CCR2004-1G-12S + 2XS does not support the dude.
 
brucepi
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2020 2:34 pm

Re: /dude missing

Sun Nov 22, 2020 2:16 am

It looks like the dude server was introduced with version 6.47.0 for arm64 (CCR2004). I can't see any indication, why it shouldn't be supported. So if I didn't do anything wrong, I'll have to open a ticket then.
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2477
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: /dude missing

Sun Nov 22, 2020 9:02 am

If you know anything let me know if you want.
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2477
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: /dude missing

Mon Nov 23, 2020 3:45 pm

Hello, this is the answer from Mikrotik.

Thank you for contacting MikroTik Support.

The support will be added in future ROS releases. Please keep checking for changelogs.

Greatings
 
brucepi
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2020 2:34 pm

Re: /dude missing

Tue Nov 24, 2020 7:51 pm

Thanks for letting me know! Will have to wait for it then.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 80 guests