Community discussions

MikroTik App
 
robinaspey
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jan 12, 2021 4:30 pm

WiFi not connecting to WAN

Wed Jan 13, 2021 3:22 pm

Hi ,
I have a MiKrotik router working by ethenet cable but I cant get a connection after connecting
by WiFi. I set the gateway for the WiFi IP address for the WAN but still no traffic.

Can someone help me fix this?

Regards
Rob
 
User avatar
bpwl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1253
Joined: Mon Apr 08, 2019 1:16 am

Re: WiFi not connecting to WAN

Wed Jan 13, 2021 5:06 pm

Well, Rob, there is a need for a lot more information to be able to help ... like ..

-what MT router ?
-what is the configuration? Gateway (Home AP) or just access point ? It depends on details, so the file yourfilename.rsc created with "/export hide-sensitive file=yourfilename" should be attached.
-using the WAN port on the MT?
-got a DHCP address lease on that WAN port ? Or did you set it manually? (IP address/netmask and then added default route to gateway, and a DNS server?)
-can you connect (ping) from the MT to the Internet ?
-does the client get an IP address and default gateway and DNS ?

...
 
robinaspey
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jan 12, 2021 4:30 pm

Re: WiFi not connecting to WAN

Wed Jan 13, 2021 7:06 pm

thank you , I am new and will post the config file later.
Its the MikroTik RB2011UiAS-2HnD-IN in home access point mode with DHCP enabled and
the beta (latest) firmware with wireguard.

It connects ok via cable its just the WiFi is not connecting me to the internet . I have set the
gateway IP for the WiFi the same as the LAN port 2 which I connect on./

Thank you very muchit is much appreciated, such a fast router compared to DrayTek and others.

Who is online

Users browsing this forum: 0ldy0ne, cvalavik and 69 guests