Community discussions

MikroTik App
 
jkstill
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:16 am

Connect switch and router via SFP - partially working  [SOLVED]

Thu Apr 08, 2021 5:36 am

Router: RB2011UiAS-2HnD-IN
Switch: CSS326-24G-25-RM

I have connected the switch and router via SFT Ports, using 1G copper modules.

On both the switch and router, auto negotiation is disabled, and speed set to 1G

Prior to doing that, the router cable test would fail.

Now I see activity lights at each end, and the cable test succeeds.

However, when I try to use these ports to connect to router and switch, I cannot access the internet from any machine connected to the switch.

Checking the traffic on the router with Winbox, I see TX, but no RX.

There doesn't seem to be much to do on the switch side, other than what is already mentioned.

Any thoughts on what I may have missed?

I did see the SWOS 2.13 announcement, and it seemed like that might fix it, but, that was for a specific switch, not the one I have.

Thanks in advance for any help offered.
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7673
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Thu Apr 08, 2021 1:39 pm

Without seeing the configs on the router and switch not much can be done.
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!
 
jkstill
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:16 am

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Thu Apr 08, 2021 5:44 pm

Without seeing the configs on the router and switch not much can be done.
Ok, please tell me what you would like to see.

Screen shots? something else?
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7673
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Thu Apr 08, 2021 7:07 pm

Without seeing the configs on the router and switch not much can be done.
Ok, please tell me what you would like to see.

Screen shots? something else?
The configs LOL

/export hide-sensitive file=anynameyouwish

Download from files, in winbox and open in notepadd++ paste here and use the code icons (like Bold, underline) so its nice and short ...........
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!
 
jkstill
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:16 am

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Fri Apr 09, 2021 5:55 pm

Thanks. I was just ready to post the router config, and did some more troubleshooting.
Seems I had 2 bad cables. The third one worked.

BTW, the CSS switches run SWOS, not RouterOS. I don't believe there is any option to dump the config to a file.
There is a backup, but that is not really human readable.
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7673
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Fri Apr 09, 2021 6:41 pm

Thanks. I was just ready to post the router config, and did some more troubleshooting.
Seems I had 2 bad cables. The third one worked.

BTW, the CSS switches run SWOS, not RouterOS. I don't believe there is any option to dump the config to a file.
There is a backup, but that is not really human readable.
Good to hear it was cables!! No wasnt aware that the large switch setups with sWOS dont have a config to export.....
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6132
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Fri Apr 09, 2021 7:43 pm

No wasnt aware that the large switch setups with sWOS dont have a config to export.....

Any switch setups with swOS only have one type of human-readable configuration export: the graphical one.
BR,
Metod
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7673
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Connect switch and router via SFP - partially working

Fri Apr 09, 2021 8:40 pm

No wasnt aware that the large switch setups with sWOS dont have a config to export.....

Any switch setups with swOS only have one type of human-readable configuration export: the graphical one.
Ahh the snipping tool! :-)
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], dermawas and 57 guests