Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 8346
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

License update without loosing old license

Fri Oct 12, 2007 11:33 pm

I have license L4 on my routeros MT1. Is it possible to update MT1 to L6 and move L4 to MT2 without changing harddrives on MTs?
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
jwcn
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1501
Joined: Sun Aug 27, 2006 6:49 am
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: License update without loosing old license

Sat Oct 13, 2007 6:38 am

No
 
kvan64
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 186
Joined: Tue Apr 10, 2007 1:54 pm
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: License update without loosing old license

Sat Oct 13, 2007 9:34 am

I think Mikrotik should have special price to upgrade from existing license levels to the higher ones. E.g. most of the licenses came with the MT boards are level 4. If someone bought the router boards and wants to upgrade license to level 5, he/she should not pay full level 5 price as the existing level 4 license would be lost (can't be used elswhere).
 
User avatar
jwcn
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1501
Joined: Sun Aug 27, 2006 6:49 am
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: License update without loosing old license

Sat Oct 13, 2007 5:47 pm

Everyone agrees but they won't do it.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24433
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: License update without loosing old license

Mon Oct 15, 2007 10:36 am

We did have license updates before.

But then we removed this ability, and made the licenses a lot cheaper and added more features to lower level licenses. We also removed the expiry date, so now licenses last as long as you want. All these benefits are a lot better in my opinion.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 8346
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: License update without loosing old license

Mon Oct 15, 2007 3:18 pm

Thanks, normis. I'll switch the harddrives, it's not so hard =)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
kvan64
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 186
Joined: Tue Apr 10, 2007 1:54 pm
Location: Brisbane Australia
Contact:

Re: License update without loosing old license

Tue Oct 16, 2007 9:52 am

And I would lose the level 4 lisence on my router boards if upgraded to leve 5 or 6. So I decided not to. Why can't MT keeps those changes + upgrade discount option as well? E.g. Upgraded to the next level is cheaper than a new one but can only be used for the same Hard-disk ID as the previous lisence level. This way MT can be sure that the upgraded lisence is not used in a new hardware.
Just my 2 cents but I believe that MT will earn more sales if this is available.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24433
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: License update without loosing old license

Tue Oct 16, 2007 10:23 am

see my last post above.
No answer to your question? How to write posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests