Community discussions

 
el berto
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 197
Joined: Wed Sep 26, 2007 10:53 am

IP address 0.0.0.0??

Sat May 31, 2008 2:04 pm

Hi, I have a routerboard with 2 radios:
- Radio1 as access point at 5GHz connected to other routerboard, correctly working
- Radio2 as WDS station connected to a third routerboard as access point (2,4GHz)
All IP addresses are set correctly.
On wlan2 of WDS staton I correctly see the access point registered, signal 70dB; the same on access point, I see the WDS station.
If I try to ping (from ap routerboard) the wds station, I can't ping; the same on vice-versa.
If I try to launch WinBox on local, I correctly see the access point (with MAC and IP addresses), but I see the correct MAC address of wds station, but IP address is 0.0.0.0.
What's wrong???
 
User avatar
awamex
newbie
Posts: 25
Joined: Sat Apr 26, 2008 12:23 am
Location: Cancún
Contact:

Re: IP address 0.0.0.0??

Sat May 31, 2008 7:51 pm

You need set the IP manually to interface like (Bridge, ethe1,ethe2) or get the IP with DHCP-Client if your need have DHCP-Server.
 
el berto
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 197
Joined: Wed Sep 26, 2007 10:53 am

Re: IP address 0.0.0.0??

Sun Jun 01, 2008 5:06 pm

Routerboard RB112 as child of RB333 access point:
Mode = station WDS
WDS = static, to bridge1
Bridge = bridge1
Ports = ether1, wlan1, wlan2, wds1 (all running)
No WDS added manually on Wireless Tables - Interfaces
IP - Address = 192.168.83.16/24

RB333 as access point:
Mode = ap bridge
WDS = dynamic, to bridge1
the same for Bridge and Ports
IP - Address = 192.168.83.20/24

If I'm connected through laptop to RB333 and I run Winbox to search routerboards as MAC address I see:

xx:02 192.168.83.16 RB112
xx:09 192.168.83.20 RB333
xx:06 0.0.0.0 RB112


(the xx:02 is the ethernet of RB112, while xx:06 is the mac address of the radio of RB112)


P.S.
I've found WDS settings (static/dynamic) on a guide on internet, also to add manually WDS in routerboard working as wds station.
Are these settings correct?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests