Community discussions

 
beny30
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 137
Joined: Tue Aug 26, 2008 2:13 pm

Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sat Oct 25, 2008 4:20 pm

I have a request for Mikrotik team if they can add ability to web-proxy to cache youtube videos like other cache servers, if yes when we can hope for it or is there any way to cache them if yes can you help us how?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Tue Nov 04, 2008 10:32 am

what would be the use to do this? youtube has over 10 million videos on their system, and I bet RouterOS doesn't support harddrives that could store all that :)
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Fri Jan 16, 2009 4:35 pm

Video caching should work like normal HTTP caching because users click on same popular clips.

If youtube videos are requested via normal HTTP as .flv files, then they get through the proxy, right? What is the requirement for the .flv file to remain in cache and be served from cache next time when another user requests it?
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jan 19, 2009 9:10 am

normal HTTP as .flv files, then they get through the proxy, right?
I don't think it works that way, but we could check
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jan 19, 2009 10:37 am

There could be a variation to the HTTP protocol used but in my opinion a web proxy could be easily adapted to catch that .flv/video stream/modified HTTP in cache. And I haven't looked into http://cachevideos.com/ how it's done yet.

Aha I got it. Problem with video caching is dynamic URLs each time. Here's a quote from the above site:
A1. VideoCache is squid url rewriter which caches dynamically served videos from various websites which can not be cached by using squid alone in caching mode. For more details on videocache, check the home page.

A2. When a video is requested from an identified website, videocache traps the request from squid and caches the video on the local storage on proxy server. Later, if there is a subsequent request for the same video, then the video is served from the cache in proxy server and bandwidth is saved.
To MikroTik developers: I am contacting my buddies guerilla activists right now. We are organizing protest in front of MikroTik building and we are blocking all exits until developers implement the video cache into MT Web Proxy.
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
NickOlsen
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 127
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:30 pm

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Tue Jan 20, 2009 4:04 am

To MikroTik developers: I am contacting my buddies guerilla activists right now. We are organizing protest in front of MikroTik building and we are blocking all exits until developers implement the video cache into MT Web Proxy.

I love it when people talk big on the internet.
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Fri May 15, 2009 5:33 am

what would be the use to do this? youtube has over 10 million videos on their system, and I bet RouterOS doesn't support harddrives that could store all that :)
Dear Normis ;

so why we caching the HTTP web sites ??? , who can say that our clients open the same web pages ????

we need cache if and only if a client asked for the same web page or the same song or the same video etc ....
i could put two or more sata HDD each one with 250 GB and when they will be fulled i will clear them or one of them , just to be sure that users during month or more could collect their requests from the cache and not from the internet all the time.
this will save the bandwidth for real and more important requests .
hope to hear good news better than moving to squid and other program .
with best regards.
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1167
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Fri May 15, 2009 7:56 am

To MikroTik developers: I am contacting my buddies guerilla activists right now. We are organizing protest in front of MikroTik building and we are blocking all exits until developers implement the video cache into MT Web Proxy.
I love it when people talk big on the internet.
I love it when people take things seriously on the internet and get worked up over it. :-)
 
titius
Member
Member
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sun May 17, 2009 7:14 pm

YOU cannot cache YOUTUBE for now.

Squid developers have some external python scripts but not yet successfull 100%.

Mikrotik is not proxy/caching server ;)
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sun May 17, 2009 7:27 pm

YOU cannot cache YOUTUBE for now.

Squid developers have some external python scripts but not yet successfull 100%.

Mikrotik is not proxy/caching server ;)
Why would you say that? It IS a caching server.
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
titius
Member
Member
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sun May 17, 2009 8:03 pm

:)
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon May 18, 2009 12:10 am

Hi all ;
MikroTik could cache http://www.tiktube.com videos easly ,so why it is not able to cache other web site videos ?
what do you mean by MikroTik is not a cache proxy server ?
with best regards .
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon May 18, 2009 9:14 am

Hi all ;
MikroTik could cache http://www.tiktube.com videos easly ,so why it is not able to cache other web site videos ?
what do you mean by MikroTik is not a cache proxy server ?
with best regards .
tiktube can be cached because it's not youtube. it's different.

mikrotik is primarily a router, caching is not it's main purpose, so it doesn't have all the features in this regard.
No answer to your question? How to write posts
 
titius
Member
Member
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon May 18, 2009 9:16 am

TikTube and Youtube are different things. Have you read squid caching of dynamic content?

Squid is a caching proxy server and been that for a long time :), and still cannot cache dynamic content, why do you think that MikroTik team all of a sudden can make it possibile?
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon May 18, 2009 9:50 am

Man don't be a smartass! Videos are not dynamic content but just have some difference in the url each time they are loaded. How hard is it to see how http://www.cachevideos.com/ is doing it and do the same thing? Not hard. India and China are crawling with programmers that want to do it for 1$ per hour lol.

p.s. where is http://www.cachevideos.com/ ?
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon May 18, 2009 11:11 am

Hi all ;
yes i didn't read anything before about squid , as i read in this forum that mikrotik changed the web proxy from squid to MikroTik web-proxy in ver 3.0
then we upgrade the systems to 3.x and start configuring it as cache servers , it working fine with me now as i have to pc's working as cache .
each server serving max about 19 user , but i see it not practical more than this as it start slowing the supply of the TOS content with traffic .
now i start downloading debian 5 and reading how to configure it with squid 3.0 .
wish this will help me more and more to supply the cached content at the max speed and make the users happy .
with best regards .
 
beny30
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 137
Joined: Tue Aug 26, 2008 2:13 pm

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sun Jun 07, 2009 5:22 pm

I think you can cache in fact I am doing cache of youtube videos with the help of cache vidoes, and it saves a lot of my bandwidth. Take e look at www.cachevidoes.com

Videocache currently supports the caching of dynamically served videos from the following websites

1.Youtube Videos - youtube.com and all country specific sub-domains like in.youtube.com. This includes the youtube videos served from Google (googlevideo.com) servers.
2.Metacafe Videos - metacafe.com
3.DailyMotion Videos - dailymotion.com
4.Google Videos - video.google.com
5.Vimeo HD Videos - vimeo.com
6.Wrzuta Audio - wrzuta.pl (not videos)
7.MSN Soapbox Videos - soapbox.msn.com
8.Blip TV Videos (Including High Quality) - blip.tv
9.Break Videos (Including High Quality) - break.com
10.TV UOL (Brazil) - tvuol.uol.com.br


and some other pages.
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Sun Jun 07, 2009 11:32 pm

I am doing cache of youtube videos with the help of cache vidoes, and it saves a lot of my bandwidth. Take e look at http://www.cachevidoes.com
and some other pages.
Dear Beny ;
could you tell us how do you use this to cache videos ? , with mikrotik or what ?
this will help us alot .
what i am doing now is limiting the speed of youtube and metacafe to about 56kbps to reduce the effect of it on my bandwidth .
with best regards .
 
User avatar
_Sheriff_
newbie
Posts: 42
Joined: Fri Mar 30, 2007 12:29 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jun 08, 2009 12:05 am

I have so:
/ip firewall layer7-protocol
add comment="" name=httpVideo regexp="http/(0\\.9|1\\.0|1\\.1)[\\x09-\\x0d ][1-5][0-9][0-9][\\x09-\\x0d -~]*(content-type: video)\r\"
/ip firewall mangle
add action=mark-packet chain=prerouting comment="httpVideo"in-interface=WAN layer7-protocol=httpVideo new-packet-mark=prio_3_in passthrough=no
add action=mark-packet chain=postrouting layer7-protocol=httpVideo new-packet-mark=prio_3_out out-interface=WAN passthrough=no
add action=mark-packet chain=prerouting comment="http download up files 0,5mb" connection-bytes=500000-0 dst-port=80 in-interface=WAN new-packet-mark=prio_7_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting connection-bytes=500000-0 new-packet-mark=prio_7_out out-interface=WAN passthrough=no protocol=tcp src-port=80
add action=mark-packet chain=prerouting comment="80 http => www, under 0.5mb, Normal www" dst-port=80 in-interface=WAN new-packet-mark=prio_1_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting new-packet-mark=prio_1_out out-interface=WAN passthrough=no protocol=tcp src-port=80
But Layer7 "httpVideo" no mangle traffic video, wyh?
Do I have something wrong?
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jun 08, 2009 12:47 am

Hi ;
here are what i am doing to limit the speed of youtube and metacafe .
first don't try to block these web sites as you are going to block google as well .
and for that i made browsing these web sites faster than the watching movies .
for browsing i am using 80kbps and for watching i am using 56kbps , you could use the speed suit you .
first in mangle to mark the upload of your local network :
/ip firewall mangle
add action=mark-connection chain=prerouting comment="marking total upload" disabled=no in-interface=bridge1 new-connection-mark="upload" passthrough=\
    yes src-address=192.168.x.0/24
and then to mark the upload to youtube , google and metacafe :
/ip firewall mangle
add action=mark-connection chain=prerouting comment="download youtube & metacafe movies" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no \
    dst-address=208.65.0.0/16 dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 \
    src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=208.117.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=64.15.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65353
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=74.125.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=213.155.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=200000-0 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=213.155.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtube passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="browse youtube & metacafe" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no \
    dst-address=208.65.0.0/16 dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 \
    src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=208.117.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=64.15.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=74.125.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=213.155.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" connection-bytes=0-200000 connection-mark="upload" disabled=no dst-address=213.155.0.0/16 \
    dst-port=80 in-interface=bridge1 new-connection-mark=youtubea passthrough=yes protocol=tcp src-address=192.168.x.0/24 src-port=1024-65535
then to mark the coming traffic of these sites :
/ip firewall mangle
add action=mark-packet chain=postrouting comment="youtube download traffic" connection-mark=youtube disabled=no dst-address=192.168.x.0/24 new-packet-mark=\
    youtube out-interface=bridge1 passthrough=no
add action=mark-packet chain=postrouting comment="youtube browsing traffic" connection-mark=youtubea disabled=no dst-address=192.168.x.0/24 new-packet-mark=youtubea out-interface=\
    bridge1 passthrough=no
in my case i am using bridge1 to my local network , so you should change it to be the ether of your local network with the ip's of the local network .
now you have the packets of the traffic coming from these web site , so you could use queue tree to limit the speed of it .

with best regards .
 
User avatar
_Sheriff_
newbie
Posts: 42
Joined: Fri Mar 30, 2007 12:29 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jun 08, 2009 1:38 am

Very interesting idea. I must look how it works in my router.
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jun 08, 2009 2:58 am

Very interesting idea. I must look how it works in my router.
Hi ;
post your results when you use thess codes .
with best regards .
 
User avatar
_Sheriff_
newbie
Posts: 42
Joined: Fri Mar 30, 2007 12:29 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Mon Jun 08, 2009 9:07 pm

I have this
internet <---> ether1] MT [bridge1 <---> people

in ether1 is run pppoe-client and named WAN
in bridge1 is add ether2,3,4 and named LAN

Mangle service

...
add action=mark-packet chain=prerouting comment="FTP" dst-port=21 in-interface=LAN new-packet-mark=prio_5_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting comment="" new-packet-mark=prio_5_out out-interface=LAN passthrough=no protocol=tcp src-port=21
add action=mark-packet chain=prerouting comment="ssh" dst-port=22 in-interface=LAN new-packet-mark=prio_5_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting comment="" new-packet-mark=prio_5_out out-interface=LAN passthrough=no protocol=tcp src-port=22
....
Mangle youtube
...
exactly so as it was written higher.
@ahmedsaffar76
...
Mangle people
....
add action=mark-connection chain=forward comment=Basic new-connection-mark=Basic_con passthrough=yes src-address-list=Basic
add action=mark-packet chain=forward connection-mark=Basic_con new-packet-mark=Basic_pac passthrough=no

Queue tree people
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=3M max-limit=4M name=Total_download packet-mark="" parent=LAN priority=1 queue=SFQ
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=0 max-limit=0 name=Basic_down packet-mark=Basic_pac parent=Total_download priority=2 queue=PCQ_down_2024

add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=400k max-limit=512k name=Total_upload packet-mark="" parent=WAN priority=8 queue=SFQ
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=0 max-limit=0 name=Basic_up packet-mark=Basic_pac parent=Total_upload priority=2 queue=PCQ_up_128

Queue tree service
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=3M max-limit=4M name=IN_download packet-mark="" parent=global-in priority=1 queue=SFQ
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=0 max-limit=0 name=prio_5_down packet-mark=prio_5_in parent=IN_download priority=5 queue=default

add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=400k max-limit=512k name=OUT_upload packet-mark="" parent=global-out priority=1 queue=SFQ
add burst-limit=0 burst-threshold=0 burst-time=0s limit-at=0 max-limit=0 name=prio_5_up packet-mark=prio_5_out parent=OUT_upload priority=5 queue=default


I do not know, Why this setting does not work me?
I know that pppoe-client, he is the inside process in MT,but, how to mark correctly?
Someone has qos, when the interface WAN is pppoe-client?
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Tue Jun 09, 2009 3:10 am

Mangle service
...
add action=mark-packet chain=prerouting comment="FTP" dst-port=21 in-interface=LAN new-packet-mark=prio_5_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting comment="" new-packet-mark=prio_5_out out-interface=LAN passthrough=no protocol=tcp src-port=21
add action=mark-packet chain=prerouting comment="ssh" dst-port=22 in-interface=LAN new-packet-mark=prio_5_in passthrough=no protocol=tcp
add action=mark-packet chain=postrouting comment="" new-packet-mark=prio_5_out out-interface=LAN passthrough=no protocol=tcp src-port=22
Hi again ;
i think it better to mark the connection of all upload traffic and then mark the connection of most of ports and then mark the packets of these connection .
for the incoming traffic you should use the upload connection mark and then mark the packet only if you are going to limit it's speed with queue tree .
before i am saying that your queue seems to me wrong i need to ask you ,
do you give shared service to clients ?
why you mangle people on forward chain ? , you will not be able to limit upload in this way and it better to use prerouting .
will wait your comments on your queue to proceed .
with best regards .
 
User avatar
_Sheriff_
newbie
Posts: 42
Joined: Fri Mar 30, 2007 12:29 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Tue Jun 09, 2009 10:00 am

why you mangle people on forward chain ? , you will not be able to limit upload in this way and it better to use prerouting .
QoS Best Practice @ MUM Czech Republic 2009, pdf by Janis Megis, MikroTik, Latvia
People - Exactly so how it is in this document. I think it is correctly?
do you give shared service to clients ?
No.
i think it better to mark the connection of all upload traffic and then mark the connection of most of ports and then mark the packets of these connection
Did you have this on the thought?
add action=mark-connection chain=prerouting comment="" in-interface=LAN new-connection-mark=up_80 passthrough=yes protocol=tcp src-address-list=Basic src-port=80
add action=mark-connection chain=postrouting comment="" dst-address-list=Basic dst-port=80 new-connection-mark=down_80 out-interface=LAN passthrough=yes protocol=tcp
add action=mark-packet chain=prerouting comment="" connection-mark=up_80 new-packet-mark=80_out passthrough=no
add action=mark-packet chain=postrouting comment="" connection-mark=down_80 new-packet-mark=80_in passthrough=no
 
beny30
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 137
Joined: Tue Aug 26, 2008 2:13 pm

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Wed Jun 10, 2009 7:20 pm

I do it with Ubuntu + Squid not in Mikrotik because is not possible.
 
User avatar
aacable
Member
Member
Posts: 423
Joined: Wed Sep 17, 2008 11:58 am
Location: ISLAMIC Republic of PAKISTAN
Contact:

Re: Request for Mikrotik Team, ability to cache Youtube?

Fri Sep 27, 2013 3:49 pm

With Mikrotik Webproxy, its not possible to do the caching of dynamic contents, cdn videos.
To accomplish this task you have to add SQUID proxy server, and route all http traffic from mikrotik to squid.
Then configure squid 2.7 stable9 with storeurl url rewrite. I wrote an easy guide regarding squid setup and caching for video and other contents. It's working good till date, and caching most of the videos including youtube, and many others. I ilsted all the web sites that are caching ok.

Usually, this sort of caching is possible with commercial products only, like CACHEVIDEO, or hardware products, But with some R&D , hit and trials, & some working configs examples, I manage to make the squid caching all the contents. I am still working on it to improve the squid caching capabilities.

Actually its a collection of squid and storeurl configuration guides, picked up from multiple public and shared resources .
Have a look at

http://aacable.wordpress.com/2012/01/19 ... oreurl-pl/
_____________
Regard's

Syed Jahanzaib
Web: http://aacable.wordpress.com
Email: aacable [at] hotmail.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests