Community discussions

 
GuJack20
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 322
Joined: Sat Jun 12, 2004 9:44 pm
Location: Tirana
Contact:

RB450 vs RB750

Wed Sep 09, 2009 10:06 pm

Hi guys.

I know this has been brought up before. But we just got our first bunch of RB750 and i have some questions.
Has anyone of you any data of real life experiences of RB750 vs a RB450 ?

I know all the different quality, rb750 has a switch chip, it doesn't have a serial port,RB450 has level 5 etc, reasons but i would like to know if there is a real felt difference of pps passing on each one?

Many thanks and excuse me for being lazy and not testing everything myself, but this time i'm a little bit in a hurry.
--Do you remember that guy who gave up? Neither does anybody else!
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24264
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB450 vs RB750

Thu Sep 10, 2009 8:55 am

Everyone just got their first Rb750, they are only shipping for a few days, so you will not get any real life tests yet. I can tell you that the throughput is very good, and that the major differences you already found.
No answer to your question? How to write posts
 
opampca
just joined
Posts: 8
Joined: Wed Sep 02, 2009 7:28 am
Location: Montréal Québec Canada

Re: RB450 vs RB750

Fri Sep 11, 2009 7:34 am

Well, do all rb450 come with level5 ?
I purchased one few weeks ago, and got level4...
Richard
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24264
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB450 vs RB750

Fri Sep 11, 2009 8:38 am

yes, your free Level5 can be obtained via the "upgrade key" button in winbox license menu. This is because not all resellers have the latest stock
No answer to your question? How to write posts
 
GuJack20
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 322
Joined: Sat Jun 12, 2004 9:44 pm
Location: Tirana
Contact:

Re: RB450 vs RB750

Fri Sep 11, 2009 8:41 am

You must install a version higher than 3.24 and than in the license section in winbox pres "update key".

Thanks Normis for the answer about the difference of the 2 rbs.
--Do you remember that guy who gave up? Neither does anybody else!
 
opampca
just joined
Posts: 8
Joined: Wed Sep 02, 2009 7:28 am
Location: Montréal Québec Canada

Re: RB450 vs RB750

Sat Sep 12, 2009 11:27 am

I have 3.22 installed, it says that it is upgradable to v4.x.
When I try to upgrade, it says "not enough prepaid keys...

Sorry for hijacking the thread..
 
meno
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 233
Joined: Sat Jul 19, 2008 4:45 am

Re: RB450 vs RB750

Sun Sep 13, 2009 11:05 pm

the RB750 has a switch chip on it the rb450 doesnt, and also use another processor.... AR9240
 
User avatar
roc-noc.com
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 869
Joined: Sun Dec 02, 2007 3:27 am
Location: Rockford, IL USA
Contact:

Re: RB450 vs RB750

Mon Sep 14, 2009 12:50 am

the RB750 has a switch chip on it the rb450 doesnt, and also use another processor.... AR9240
If the RB450 has no switch chip then how do you slave RB450 ports to another through hardware? (Because it works.)

Tom
-----------------------------------------------
http://www.roc-noc.com
Tom, CCNA, ISP, USA Mikrotik Distributor
888-762-5662
-----------------------------------------------
 
opampca
just joined
Posts: 8
Joined: Wed Sep 02, 2009 7:28 am
Location: Montréal Québec Canada

Re: RB450 vs RB750

Thu Sep 17, 2009 7:52 am

You must install a version higher than 3.24 and than in the license section in winbox pres "update key".
Thank you.
RB450 upgraded fine to level5
 
dog
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 186
Joined: Wed Aug 12, 2009 3:37 pm
Location: Germany

Re: RB450 vs RB750

Thu Sep 17, 2009 11:02 pm

I tried a RB750 on a VDSL50 line (Germany) with some NAT and firewall rules.
I could get 48 Mbits throughput and 50-70% CPU load with a few hundred Torrents...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests