Community discussions

MikroTik App
 
caspat
newbie
Topic Author
Posts: 43
Joined: Wed Apr 28, 2010 3:55 pm

PPPOE ip Adress assignement

Wed Apr 28, 2010 4:00 pm

Hi all!
Ok i have configure a pppoe server using the wiki, when i connect to pppoe i get an adresse 10.0.0.1 ( from ip pool i have created) netmask 255.0.0.0 no default gateway... is this normal?
Thanks!
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6047
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: PPPOE ip Adress assignement

Wed Apr 28, 2010 4:37 pm

netmask should be /32 not /8
 
caspat
newbie
Topic Author
Posts: 43
Joined: Wed Apr 28, 2010 3:55 pm

Re: PPPOE ip Adress assignement

Wed Apr 28, 2010 4:56 pm

I know but where do i change this?
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6047
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: PPPOE ip Adress assignement

Thu Apr 29, 2010 9:15 am

You don't change it. /32 is by design. If your client is not installing /32 route then there is a bug in pppoe client.
 
russman
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Thu May 20, 2010 7:23 pm

Re: PPPOE ip Adress assignement

Thu May 20, 2010 9:30 pm

I'm using 5.0Beta2 and I'm having trouble with my PPPOE clients as well. They are getting a /32 subnet and a 0.0.0.0 default gateway but they can't ping anything outside of the local subnet. Its as if they don't have a default gateway... Not sure what to do here. If I connect without PPPOE and just pickup an address from the default DHCP pool everything works correctly.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests