Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
sandov63
newbie
Topic Author
Posts: 34
Joined: Mon Jun 25, 2007 9:15 pm
Location: Villa del rosario perija zulia, venezuela

load balance on wans with dhcp server

Mon Jun 07, 2010 6:13 pm

Hi , all example seen in this foro used static ip address on wan interface, here in venezuela for example , ips assignment on wan is done through a dhcp server on that wan. so in wich manner its posible execute a proper load balance over 2 wan if its ip addresses change eventually???

all examples seen shows private statics ips on wan

thanks in advance
Cuando la ignorancia se impone, la razon cordialmente cede el paso.
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: load balance on wans with dhcp server

Mon Jun 07, 2010 6:18 pm

Do the networks that you get DHCP from change? As in, do you always get assigned an address from the same pool in the same network with the same gateway? If so you can apply the PCC example configuration as is. It only refers to gateways and networks, never to specific interface IP addresses.
 
User avatar
sandov63
newbie
Topic Author
Posts: 34
Joined: Mon Jun 25, 2007 9:15 pm
Location: Villa del rosario perija zulia, venezuela

Re: load balance on wans with dhcp server

Fri Jan 07, 2011 9:41 pm

thanks fewi thats the way :)
Cuando la ignorancia se impone, la razon cordialmente cede el paso.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 30 guests