Community discussions

MikroTik App
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

Can I set 2 virtual interfaces (bridge) both with same IP?

Thu Oct 07, 2010 10:19 am

I need to set 2 bridges: one with 4 ethernet ports (for servers) and one with 6 ethernet ports (for wireless access points).

In my wireless bridge I intend to setup a hotspot and on bridge for server I need to leave it out of hotspot.

Now I have a single bridge. My curent config is like this: on ethernet1 I have internet connection (86.127.70.132) and on bridge (who have connected all other ethernets) I have gateway for my public class (80.97.140.1/24).

If I make another bridge, what IP should I set on that? It will work to set same 80.97.140.1/24 too?
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: Can I set 2 virtual interfaces (bridge) both with same I

Thu Oct 07, 2010 3:53 pm

No. You will need to subnet the network.
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

Re: Can I set 2 virtual interfaces (bridge) both with same I

Thu Oct 07, 2010 6:47 pm

Ok fewi, but I'm very beginner on subneting... and mikrotik also. :)

I need IPs from 1 to 20 on servers bridge and IPs from 21 to 255 on hotspot bridge. How should I do that?

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], ghostblue, simplextech and 30 guests