Community discussions

MUM Europe 2020
 
ardijuve
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Apr 13, 2011 10:13 pm

How to use 2 pppoe connection

Wed Apr 13, 2011 10:34 pm

i have installed to different adsl connection
i hace created pppoe on mikrotik. i am using a RB750 for my cybercafe i want to use in same time both connections. But ffrom my configured form i use only one when this one dropped i use another one. I want to use both lines in same time.
Can any one hel-p me please ???
What i want to do on my mikrotik ....
Thankyou Guys
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1167
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: How to use 2 pppoe connection

Thu Apr 14, 2011 5:24 pm

I'd recommend you have a look at using PCC to balance the connections heading out of the router.

There's a bunch of guides on how to do this:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PCC - official mikrotik guide

http://www.mikrotik-routeros.com/?p=12 - my own guide

http://gregsowell.com/?p=2395 - another guide by Greg Sowell, it explains things a lot better than mine :-P
brightwifi.com | mikrotik-routeros.com | MTCNA,MTCWE.MTCTCE | Give karma where due
 
gregsowell
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 127
Joined: Tue Aug 28, 2007 1:24 am
Contact:

Re: How to use 2 pppoe connection

Thu Apr 28, 2011 10:52 pm

Not better...just has pretty pictures :P
Hit my blog for video tutorials of Mikrotik and Cacti.
Just so I look as cool as everyone else ->CCNA / CCNP / CCIE W / MCNA / MCRE / MCIE / Certified Trainer / A+ / N+ / Partridge in pear tree <- *sigh* I'll never know enough...
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1167
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: How to use 2 pppoe connection

Fri Apr 29, 2011 4:24 am

And a good looking instructor right? :-d
brightwifi.com | mikrotik-routeros.com | MTCNA,MTCWE.MTCTCE | Give karma where due

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests