Community discussions

 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Queue Rate Limit to Static IP's

Thu Dec 15, 2011 8:22 pm

Hello Friends
I Have Problem to Limit Queue of Static IP .
My Router Have IP Address 177.30.20.1/29
I Have 5 Server Give IP Valid and Internet From My Router Like Web Server , Game Server , FTP and Mail
They Give Internet With Below Config on Their Ethernets :
IP Address: 177.30.20.3
Sub : 255.255.255.248
GateWay: 177.30.20.1

Queue Printout :
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 
 0    name="queue1" target-addresses=177.30.20.3/32 interface=all parent=none direction=both priority=8 queue=default-small/default-small limit-at=0/0 max-limit=20M/20M burst-limit=0/0 burst-threshold=0/0 
      burst-time=0s/0s total-queue=default-small 
but Don't Work .

How Can I Add a Queue to Limit the Rate of Internet ?

Thanks
Last edited by ViREnG on Sun Dec 18, 2011 8:40 am, edited 1 time in total.
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Fri Dec 16, 2011 8:42 am

Anyone Know ?
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sat Dec 17, 2011 7:11 am

No Anyone ?? :?
 
User avatar
cybercoder
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 176
Joined: Tue Dec 07, 2010 11:20 pm
Location: Guilan, Iran
Contact:

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sat Dec 17, 2011 10:16 am

is there any bridge ?
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. ( Arthur C Clarke )
Mikrotik certified consultant
Microsoft Certified Technology Specialist, Microsoft Certified IT Proffessional
http://www.netd.ir
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sat Dec 17, 2011 11:10 am

no , i Don't Have any Bridge on Ether 4 (That Ether Connect to a Switch and Servers)
 
User avatar
dasiu
Trainer
Trainer
Posts: 232
Joined: Fri Jan 30, 2009 11:41 am
Location: Reading, UK
Contact:

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sat Dec 17, 2011 11:49 am

177.30.20.3 is IP address of a computer?
177.30.20.1 is IP address of your router?
Then - why are you limiting 177.30.20.1/32 ?? You limit your router, not the computers from the network :).
If you want to limit this specific computer - set target-address=177.30.20.3/32 :)
If you want to limit them all collectively - you set target-address=177.30.20.0/29 (/29 = 255.255.255.248)
 
User avatar
cybercoder
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 176
Joined: Tue Dec 07, 2010 11:20 pm
Location: Guilan, Iran
Contact:

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sat Dec 17, 2011 12:47 pm

no , i Don't Have any Bridge on Ether 4 (That Ether Connect to a Switch and Servers)
I didn't say on specific ethernet port, I asked are there any bridge?

and dasiu pointed to the right thing : you should input the client IP address as Target in simple queue. 8)
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. ( Arthur C Clarke )
Mikrotik certified consultant
Microsoft Certified Technology Specialist, Microsoft Certified IT Proffessional
http://www.netd.ir
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sun Dec 18, 2011 11:26 am

#Sorry on The First Post , IP Address is Wrong Writed (First Post Edit to Real My Queue Printout)
I Was Set the target to 177.30.20.3/32 , but in the Traffic Now any Graph See or Limit the Speed.
I Can Easily Limit LAN Address are NAT (Like 192.168.1.x) but I Cant Limit The Static (Valid IP) with Queue :?
Where is the Problem ?
Thanks
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Sun Dec 18, 2011 9:14 pm

no anyone ? :?
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Mon Dec 19, 2011 4:58 pm

#BUMP
Anyone ?
 
User avatar
ViREnG
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 217
Joined: Tue Aug 11, 2009 4:01 pm
Location: Yekaterinburg

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Tue Dec 20, 2011 7:22 am

No Anyone Know ?
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1721
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: Queue Rate Limit to Static IP's

Tue Dec 20, 2011 9:00 am

Not enough information. Queue by itself should work fine.

Are there other queues? Are there any NAT? what is /ip address configuration?
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests