Community discussions

MikroTik App
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 12:25 am

Hello All,

I am new at this and am having issues with basic connectivity between the computer and the 411ah board.

411ah board`s ether1 is connected to my computer.

Computer`s Info:

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ed1d:ec63:b4f9:d27%10
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 142.92.62.181
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.224.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 142.92.32.1

IP`s I assigned to the board:

ether1 : 142.92.32.1
wlan1: 192.168.1.1

The issue is I can`t connect into WinBox using ether1`s IP(142.92.32.1). Putting the address in the browser doesnt work either. I tried to ping the computer from WinBox(logged in using MAC) and doesnt work either and vice-versa.

To help you understand the complete picture here is what I am trying to acomplish:

[Network Device(ex. Camera)] ------------ [411AH(2)]- - - - -Wireless- - - - - -[411AH(1)]-----------[Computer]

I am planning on making
- 411AH(2) an ap bridge
- 411AH(1) a switch

Another question I had was, would I be able to connect to 411AH(2) from the Computer?

Also I am using 900MHz cards on both boards if that makes a difference.

Anyone please pitch in with any suggestions and clarifications. Any help would be greatly appriciated. :D
 
brandonrossl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Wed Jun 08, 2011 10:09 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 3:06 pm

Did you use a crossover cable & set the IPs already?
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 5:20 pm

I used straight cable. Could that be it? I read in the manual the that the port supports Auto MDI/X. I am trying to use PoE.

And yes yesterday I was able to connect via MAC address and using WinBox I set the IP's as above.

However, today I am unable to even connect using the MAC. WinBox is unable to find any connections available.

Thanks
 
luiscandia
newbie
Posts: 27
Joined: Tue Nov 01, 2011 6:46 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 5:59 pm

You must if there is a firewall or antivirus running on the computer, disabling them and try to connect again to router.
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 6:04 pm

Did you mean I must be able to connect or I must use crossover cables?
 
brandonrossl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Wed Jun 08, 2011 10:09 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 6:27 pm

I haven't used a 411 but on my 433 I have to plug directly in, regular cable, power cycle the router, then leave winbox up and hop on via MAC when I lock myself out with a bad firewall rule. It doesn't like it if I don't power cycle for some reason. Also, see if NOT using PoE and use a regular DC power helps.
 
luiscandia
newbie
Posts: 27
Joined: Tue Nov 01, 2011 6:46 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 6:31 pm

Did you mean I must be able to connect or I must use crossover cables?
I do not think that you have a cable issue, so maybe something is blocking ports like a firewall or antivirus. Did you try with other computer?
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 6:49 pm

Thank you very much. I figured it out. Silly me, I had an addressing issue. Wasn't on the correct network.

Anyone up for answering any one of my other questions? :)
 
brandonrossl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Wed Jun 08, 2011 10:09 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 7:29 pm

Of course we'll try, go ahead!
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 9:01 pm

Hello guys,

I am having issues connecting 411AH(#1) to 411AH(#2). I have configured them one of them as an AP Bridge while the other as a Station following http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wireless_AP_Client

I can find the AP (411#2) from the station (411#1) if i scan the station.

Currently both of them are connected to separate computers.
 
brandonrossl
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Wed Jun 08, 2011 10:09 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 9:09 pm

I think you want both in bridge mode if you're just connecting 2 computers and are not making one act as an access point.
 
411ah
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Tue Jan 24, 2012 5:21 pm

Re: Basic connectivity issue

Thu Jan 26, 2012 9:12 pm

I want to connect a network camera to one of the 411's and have it send signal wirelessly to a client computer attached to another 411.

Currently instead of the computer I have a comptuer setup instead for testing.

Thanks for your help.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests