Community discussions

MikroTik App
 
brunoms86
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Feb 16, 2012 5:26 pm

Problem with wilreless point to point

Thu Feb 16, 2012 5:39 pm

I have this situation:

Two RBs 411ah(ROS 5.12), R52hn, 28dbi dishes. This is to 3.1 km LoS p2p. Both side have similar results like -42 signal strength, -108 noise floor and 71% overall ccq.

The problem is that sometimes they disconnect when traffic reachs around 18MB and sometimes I get high lantency like 67 ms without traffic.

What can I do to fix this?
 
User avatar
guilhermeramires
Trainer
Trainer
Posts: 56
Joined: Fri Jan 22, 2010 9:06 pm

Re: Problem with wilreless point to point

Thu Feb 16, 2012 5:45 pm

brunoms86,

You don't need too much to this short link. If you didn't change default TX POWER try to low it at least to 10dbm in both sides and try again.
Keep in mind that -40 is not a good signal. There is too much power in your system. Always try to keep it around -60dbm, ok?
Mikrotik Training Partner
MPLS for the Masses
 
brunoms86
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Feb 16, 2012 5:26 pm

Re: Problem with wilreless point to point

Thu Feb 16, 2012 5:58 pm

Thank you for the tip. I will try it and I reply the new results.
 
brunoms86
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Feb 16, 2012 5:26 pm

Re: Problem with wilreless point to point

Thu Feb 16, 2012 7:30 pm

Thanks guilhermeramires it worked perfect!!

Now I get estability and latency does not reach more than 12ms even when traffic is around 50MB.

I set 8dbm for tx power in both sides. The new signal strength is -61dbm, noise floor -109 and ccq around 98%!!

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], claudem, eg29, kivimart and 41 guests