Community discussions

MikroTik App
 
sja
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Sun Jan 22, 2012 6:26 pm
Location: Italy

Question: hotspot and queues

Mon Feb 20, 2012 8:56 am

When a hotspot is created (lets say on ether2) a dynamic simple queue on ether2 (called hs-something) is also automatically created by ROS (I have v5.13).

I would like to replace this simple queue with my own queue tree.

How can I do this?

I ask because the wiki seems to be saying that it cant be done but also that it can!:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Queue#Queue_Tree
says that it can't be done
If you have simple queues and queue tree in the same HTB - simple queues will get traffic first.
whilst http://wiki.mikrotik.com/wiki/PCQ_and_H ... rate_limit
says that it can be done
The interesting thing about this is that when you create queue trees attached to those parents they override the simple queues because the objects transparently installed via simple queues are evaluated later. Once a queue has processed a packet for a parent other queues attached to the same parent will not see the packet - that means that it is possible to get the packets that would usually be shaped by simple queues to be shaped by queue trees instead, allowing you to override the automatic Hotspot QoS.
 
syntaxaire
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2012 4:03 am

Re: Question: hotspot and queues

Tue Jun 12, 2012 4:04 am

I would also love a response to this question.
 
TikUser
newbie
Posts: 48
Joined: Thu Jul 04, 2013 2:40 pm
Location: EU

Re: Question: hotspot and queues

Sun Sep 01, 2013 3:54 pm

Me too!

Who is online

Users browsing this forum: SoTech57 and 38 guests