Page 1 of 1

No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 11:54 am
by radman3000
I hope somebody here can assist, I'd like to exhaust options before returning this item as dead.

If I plug into ports 2-10 I get no DHCP, when I try to console in (using a cisco cable) I get garbage from the console port & the USB port simply does not enumerate at all.

The only reason I don't think the device is dead is that the LCD seems to work fine, I think the touch sensor is awfully calibrated though, it takes tonnes of attempts to get it to do what is desired. I managed to get it to reset configuration, but this didn't help.

I've tried netboot, however the device just never shows up.

Does anyone have any advice? Is the unit DOA?

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 12:27 pm
by normis
Connect to port 2 and run Winbox, click on the Browse button (looks like [...]) and see if it finds your router. If yes, click on the MAC address and connect to it.

Winbox: http://download2.mikrotik.com/winbox.exe

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 12:38 pm
by idlebyte
I had this happen a FEW times while experimenting with routes/firewall rules and locking myself out. I was able to reconnect using Winbox on a windows pc and the MAC address(in the ip field of winbox with colons) on the bottom of the router (secure mode is needed i believe) while plugged into port 4 or 5. Wine for linux, for some reason wouldn't allow the MAC connection, but does run winbox fine when the router is reachable via tcp/ip.

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 1:00 pm
by normis
Newer versions of Wine also allow MAC connection. At least works for me on MacOS

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 2:30 pm
by radman3000
Thanks :)

It worked great via WINE, I've managed to get it almost completely the way I want it.

The only issue outstanding is that the USB port doesn't enumerate. How exactly do you get console over USB?

I haven't had a chance to test the serial port yet (my usb to serial adapter is at work), but I will do so tomorrow.

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Thu Nov 01, 2012 5:58 pm
by xbojer
micro usb port on this unit is NOT client port - you do not connect this to PC, but connect peripherials to this port (using for example usb otg cable)

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Fri Nov 02, 2012 4:45 am
by radman3000
Ahhhh, thanks. This explains a lot :)

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Fri Nov 02, 2012 8:38 am
by normis
Ahhhh, thanks. This explains a lot :)
Although in the future, we will research how to use it as client port too.

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Fri Nov 02, 2012 10:06 am
by xbojer
Although in the future, we will research how to use it as client port too.
That would be great ;-)

Re: No USB, No Serial, No DHCP RB2011UAS-2HnD-IN

Posted: Mon Nov 12, 2012 9:39 pm
by RazterOfKefrens
I have successfully reset my RB2011UAS-2HnD-IN a few times using a screwdriver and the bottom hole reset entrance.