Community discussions

 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed Jun 17, 2015 11:15 pm

I have problem to connect Samsung TV 65JS8502 to internet through a wired connection. It didn’t receive IP config from DHCP and it also don’t working through manual IP configuration. Through Mikrotik 951G-2HnD wireless connection is all ok and my TV see Internet without problem.
If I connect TV directly to Internet provider modem it receive IP configuration successfully. My other home devices PC, Synology DiskStation and Popcorn player don’t have any issues connecting to the internet through 951G-2HnD and wired connection.
Any ideas? :(

P.S. Samsung TV and Mikrotik have latest firmware’s
 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon Jun 29, 2015 3:02 pm

Situation update.
1.Physically Ethernet interfere status is running 100MB/s full duplex (TV have only 100MB/s port).I trying turn off autonegotiation and set speed to 100MB/s, port status running, but still no Internet.
2.I’m trying connect my TV to the internet through my old Linksys WMP400N router. Successfully, without any issues through wire and wireless.
3.I’m reconfigure old router as network switch and made chain device -> Linksys -> Mikrotik -> Lattelekom optic. All devices (PC, Popcorn, NAS) connecting to the internet without any issues, but TV not 
4.I enable DHCP debugging. This is log(FC:8F:90:22:55:44 – TV wifi, FC:8F:90:CD:55:59 – TV LAN) :

Jun/26/2015 23:26:20 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: default received discover with id 2568666165 from 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: secs = 4
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:CD:55:59
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = discover
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Class-Id = "udhcpc1.21.1"
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Max-DHCP-Message-Size = 576
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Parameter-List = Auto-Proxy-Config,Router,NTP-Server,Domain-Name,Domain-Server,Subnet-Mask,Host-Name
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Client-Id = 01-FC-8F-90-CD-C5-59
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Host-Name = "localhost"
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: default sending offer with id 2568666165 to 255.255.255.255
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: yiaddr = 192.168.1.6
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: siaddr = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:CD:55:59
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = offer
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Server-Id = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Address-Time = 259200
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Router = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: NTP-Server = 92.240.65.179,92.240.65.179
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Domain-Server = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:21 dhcp,debug,packet dhcp: Subnet-Mask = 255.255.255.0
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: default received discover with id 2568666165 from 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: secs = 6
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: flags = broadcast
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:CD:55:59
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = discover
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Class-Id = "udhcpc1.21.1"
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Max-DHCP-Message-Size = 576
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Parameter-List = Auto-Proxy-Config,Router,NTP-Server,Domain-Name,Domain-Server,Subnet-Mask,Host-Name
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Client-Id = 01-FC-8F-90-CD-C5-59
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Host-Name = "localhost"
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: default sending offer with id 2568666165 to 255.255.255.255
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: flags = broadcast
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: yiaddr = 192.168.1.6
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: siaddr = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:CD:55:59
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = offer
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Server-Id = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Address-Time = 259200
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Router = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: NTP-Server = 92.240.65.179,92.240.65.179
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Domain-Server = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:23 dhcp,debug,packet dhcp: Subnet-Mask = 255.255.255.0
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: send ether1-gateway -> ff02::1:2%4
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: type: solicit
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: transaction-id: c6c9a3
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: -> clientid: 00030001 d4ca6d19 2572
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: -> oro: 23
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: -> elapsed_time: 62
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: -> ia_pd:
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: t1: 1800
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: t2: 2880
Jun/26/2015 23:26:24 dhcp,debug,packet dhcp: id: 0x1
Jun/26/2015 23:26:48 wireless,debug dhcp: wlan1: FC:8F:90:22:55:44 attempts to associate
Jun/26/2015 23:26:48 wireless,debug dhcp: wlan1: FC:8F:90:22:55:44 in local ACL, accept
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: default received request with id 1161066267 from 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:22:55:44
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = request
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Class-Id = "udhcpc1.21.1"
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Address-Request = 192.168.1.12
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Parameter-List = Auto-Proxy-Config,Router,NTP-Server,Domain-Name,Domain-Server,Subnet-Mask,Host-Name
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Client-Id = 01-FC-8F-90-22-5F-44
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Host-Name = "localhost"
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: default sending ack with id 1161066267 to 255.255.255.255
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: ciaddr = 0.0.0.0
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: yiaddr = 192.168.1.12
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: siaddr = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: chaddr = FC:8F:90:22:55:44
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Msg-Type = ack
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Server-Id = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Address-Time = 259200
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Router = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: NTP-Server = 92.240.65.179,92.240.65.179
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Domain-Server = 192.168.1.1
Jun/26/2015 23:26:48 dhcp,debug,packet dhcp: Subnet-Mask = 255.255.255.0
Jun/26/2015 23:26:49 radvd,debug dhcp: received Router Solicitation on interface=bridge-local
Jun/26/2015 23:26:49 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:49 radvd,debug dhcp: received Router Solicitation on interface=bridge-local
Jun/26/2015 23:26:49 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:50 radvd,debug dhcp: received Router Solicitation on interface=bridge-local
Jun/26/2015 23:26:50 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:53 radvd,debug dhcp: received Router Solicitation on interface=bridge-local
Jun/26/2015 23:26:53 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:55 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on ether1-gateway: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:26:57 radvd,debug dhcp: received Router Solicitation on interface=bridge-local
Jun/26/2015 23:26:57 radvd,debug dhcp: skip Router Advertisement sending on bridge-local: no prefixes to send
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: Interface change
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: interface=ether4-slave-local
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: status=UP
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: mtu=1500
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,calc dhcp: Begin calculation
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: Link down
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: interface=ether4-slave-local
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: Update
Jun/26/2015 23:27:10 route,debug,event dhcp: interface=ether4-slave-local


5. Then I manually configure IP address for TV LAN (192.168.1.6) it show what he have connection to LAN but not to the internet. I run Packet sniffer on Mikrotik for 192.168.1.6 IP and after analyze result with Wireshark. I see huge amount of errors TCP Retransmission to and from cache.google.com servers:

467 110.755798 87.246.148.45 195.122.30.35 TCP 74 [TCP Spurious Retransmission] 45277→443 [SYN] Seq=0 Win=14600 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=6993028 TSecr=0 WS=128
468 110.759502 195.122.30.35 87.246.148.45 TCP 74 [TCP Retransmission] 443→45277 [SYN, ACK] Seq=0 Ack=1 Win=28960 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=1910153821 TSecr=6991276 WS=128
469 110.759626 195.122.30.35 192.168.1.6 TCP 74 [TCP Retransmission] 443→45277 [SYN, ACK] Seq=0 Ack=1 Win=28960 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=1910153821 TSecr=6991276 WS=128
470 110.759644 195.122.30.35 192.168.1.6 TCP 74 [TCP Retransmission] 443→45277 [SYN, ACK] Seq=0 Ack=1 Win=28960 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=1910153821 TSecr=6991276 WS=128
471 110.787723 192.168.1.6 195.122.30.35 TCP 74 [TCP Spurious Retransmission] 45279→443 [SYN] Seq=0 Win=14600 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=6993036 TSecr=0 WS=128
472 110.787744 192.168.1.6 195.122.30.35 TCP 74 [TCP Spurious Retransmission] 45279→443 [SYN] Seq=0 Win=14600 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=6993036 TSecr=0 WS=128
473 110.787807 87.246.148.45 195.122.30.35 TCP 74 [TCP Spurious Retransmission] 45279→443 [SYN] Seq=0 Win=14600 Len=0 MSS=1460 SACK_PERM=1 TSval=6993036 TSecr=0 WS=128


87.246.148.45 – my external IP
192.168.1.6 – manually configured IP,LAN
195.122.30.X – cache.google.com

P.S. Downgrade packages to 6.28, same situation :( :?
 
ebreyit
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:44 am
Location: Shropshire, United Kingdom

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Tue Jun 30, 2015 2:03 pm

Can you export your router config and post it here. it will make it easier to see what's going on.
 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Tue Jun 30, 2015 4:05 pm

Can you export your router config and post it here. it will make it easier to see what's going on.
# jun/30/2015 15:41:34 by RouterOS 6.28
# software id = VWU5-9RJL
#
/interface bridge
add admin-mac=D4:CA:6D:19:XX:73 auto-mac=no mtu=1500 name=bridge-local
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-onlyn channel-width=\
    20/40mhz-ht-below country=latvia disabled=no distance=indoors frequency=\
    auto l2mtu=2290 mode=ap-bridge ssid=norka wireless-protocol=802.11
/interface ethernet
set [ find default-name=ether1 ] name=ether1-gateway
set [ find default-name=ether2 ] name=ether2-master-local
set [ find default-name=ether3 ] master-port=ether2-master-local name=\
    ether3-slave-local
set [ find default-name=ether4 ] master-port=ether2-master-local name=\
    ether4-slave-local rx-flow-control=auto tx-flow-control=auto
set [ find default-name=ether5 ] master-port=ether2-master-local name=\
    ether5-slave-local
/ip neighbor discovery
set ether1-gateway discover=no
set ether2-master-local discover=no
set ether3-slave-local discover=no
set ether4-slave-local discover=no
set ether5-slave-local discover=no
set bridge-local discover=no
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk mode=\
    dynamic-keys supplicant-identity=MikroTik wpa-pre-shared-key=xxxxxx \
    wpa2-pre-shared-key=xxxxxxxx
add authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk eap-methods="" mode=dynamic-keys \
    name=profile supplicant-identity=MikroTik wpa-pre-shared-key=yyyyyyyyyy \
    wpa2-pre-shared-key=yyyyyyyyyy
/interface wireless
add default-client-tx-limit=10000000 disabled=no l2mtu=2290 mac-address=\
    D6:CA:6D:19:XX:77 master-interface=wlan1 name=wlan2 security-profile=\
    profile ssid=norka-draugiem
/ip ipsec proposal
set [ find default=yes ] enc-algorithms=3des
/ip pool
add name=dhcp ranges=192.168.1.2-192.168.1.254
/ip dhcp-server
add address-pool=dhcp always-broadcast=yes disabled=no interface=bridge-local \
    lease-time=3d name=default
/system logging action
set 0 memory-lines=100
set 1 disk-lines-per-file=100
add bsd-syslog=yes name=remalert remote=192.168.1.2 syslog-severity=alert \
    target=remote
add bsd-syslog=yes name=reminfo remote=192.168.1.2 syslog-severity=info \
    target=remote
add bsd-syslog=yes name=remwarning remote=192.168.1.2 syslog-severity=warning \
    target=remote
add bsd-syslog=yes name=reminfoa remote=xxx.xxx.xxx.xxx remote-port=50000 \
    syslog-severity=info target=remote
add bsd-syslog=yes name=remalerta remote=xxx.xxx.xxx.xxx remote-port=50000 \
    syslog-severity=alert target=remote
add bsd-syslog=yes name=remwarninga remote=xxx.xxx.xxx.xxx remote-port=50000 \
    syslog-severity=warning target=remote
/interface bridge filter
# in/out-bridge-port matcher not possible when interface (ether1-gateway) is not slave
add action=drop chain=forward in-interface=ether1-gateway
# in/out-bridge-port matcher not possible when interface (ether1-gateway) is not slave
add action=drop chain=forward out-interface=ether1-gateway
add action=drop chain=forward in-interface=wlan2
add action=drop chain=forward out-interface=wlan2
/interface bridge port
add bridge=bridge-local interface=ether2-master-local
add bridge=bridge-local interface=wlan1
add bridge=bridge-local interface=wlan2
/interface wireless access-list
add interface=wlan1
add ap-tx-limit=20000000 client-tx-limit=20000000 interface=wlan2
/ip address
add address=192.168.1.1/24 comment="default configuration" interface=\
    ether2-master-local network=192.168.1.0
/ip cloud
set ddns-enabled=yes
/ip dhcp-client
add dhcp-options=hostname,clientid disabled=no interface=ether1-gateway
/ip dhcp-server lease
add address=192.168.1.2 always-broadcast=yes mac-address=00:11:32:07:xx:6A \
    server=default
add address=192.168.1.3 client-id=1:0:6:dc:43:xx:ae mac-address=\
    00:06:DC:43:xx:AE server=default
add address=192.168.1.4 client-id=1:30:cd:a7:1d:xx:ba mac-address=\
    30:CD:A7:1D:xx:BA server=default
add address=192.168.1.14 client-id=1:74:75:48:41:xx:a7 comment=kindle \
    mac-address=74:75:48:41:xx:A7 server=default
/ip dhcp-server network
add address=192.168.1.0/24 comment="default configuration" dns-server=\
    192.168.1.1 gateway=192.168.1.1 netmask=24
/ip dns
set allow-remote-requests=yes
/ip dns static
add address=192.168.1.1 name=norka-router
/ip firewall filter
add chain=input comment="Winbox from xxx" dst-port=8291 protocol=tcp \
    src-address=xxx.xxx.xxx.xxx
add chain=input comment="Winbox from xxx" dst-port=8291 protocol=tcp \
    src-address=xxx.xxx.xxx.xxx
add chain=forward comment="default configuration" connection-state=\
    established
add chain=input comment="default configuration" connection-state=established
add chain=forward comment="default configuration" connection-state=related
add chain=input comment="default configuration" connection-state=related
add chain=input comment="default configuration" protocol=icmp
add action=drop chain=input comment="default configuration" in-interface=\
    ether1-gateway
add action=drop chain=forward comment="default configuration" \
    connection-state=invalid in-interface=ether1-gateway
add action=drop chain=input comment="Drop invalid connections" \
    connection-state=invalid in-interface=ether1-gateway
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="default configuration" \
    out-interface=ether1-gateway to-addresses=0.0.0.0
add action=dst-nat chain=dstnat dst-port=5001 in-interface=ether1-gateway \
    protocol=tcp src-address=xxxx.xxx.xxx.xxx to-addresses=192.168.1.2 \
    to-ports=5001
add action=dst-nat chain=dstnat dst-port=9091 in-interface=ether1-gateway \
    protocol=tcp src-address=xxxx.xxx.xxx.xxx to-addresses=192.168.1.2 \
    to-ports=9091
add action=dst-nat chain=dstnat dst-port=5001 in-interface=ether1-gateway \
    protocol=tcp src-address=xxx.xxx.xxx.xxx to-addresses=192.168.1.2 \
    to-ports=5001
/ip ipsec policy
set 0 dst-address=0.0.0.0/0 src-address=0.0.0.0/0
/ip proxy
set cache-path=web-proxy1
/ip service
set telnet disabled=yes
set ftp disabled=yes
set www disabled=yes
set ssh disabled=yes
set api disabled=yes
set api-ssl disabled=yes
/ip traffic-flow
set enabled=yes interfaces=ether2-master-local
/ip traffic-flow target
add address=192.168.1.15:9996 version=9
/ip upnp
set show-dummy-rule=no
/ip upnp interfaces
add interface=bridge-local type=internal
add interface=ether1-gateway type=external
/ppp secret
add disabled=yes local-address=192.168.xx.xx name=ppp1 password=xxxxx \
    profile=default-encryption remote-address=192.168.xx.xx service=pptp
/romon port
add disabled=no
/snmp
set enabled=yes
/system clock
set time-zone-autodetect=no time-zone-name=Europe/Riga
/system identity
set name=norka-router
/system leds
set 0 interface=wlan1
/system logging
add action=reminfo topics=info
add action=remalert topics=critical,error
add action=remwarning topics=warning
add action=reminfoa topics=info
add action=remalerta topics=critical,error
add action=remwarninga topics=warning
add action=disk disabled=yes prefix=dhcp topics=debug
/system ntp client
set enabled=yes primary-ntp=92.240.65.179 secondary-ntp=92.240.65.179 \  
/tool mac-server
set [ find default=yes ] disabled=yes
add interface=ether2-master-local
add interface=wlan1
add interface=wlan2
/tool mac-server mac-winbox
set [ find default=yes ] disabled=yes
add interface=ether2-master-local
add interface=wlan1
add interface=wlan2
/tool sniffer
set file-limit=10000KiB file-name=samsung_lan7.trace filter-interface=\
    ether5-slave-local
P.S. Also i'm trying reset router and TV configurations to default with same result
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1704
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed Jul 01, 2015 2:45 am

try disabling bridge filtering rules

assign lan ip address from ether 2 to bridge local interface
 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed Jul 01, 2015 9:30 am

try disabling bridge filtering rules

assign lan ip address from ether 2 to bridge local interface
I already trying this settings but separately. After changing LAN ip to bridge-local interface also doing router restart, but bridge filter rules disabling without restart. Today I will try both settings simultaneously with router restart.
 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed Jul 01, 2015 9:18 pm

1. I trying recommended settings with restart – same problem :(
2. I take from my IT security guys another model Mikrotik router RouterBOARD 450G (without Wifi , LAN 100Mb/s) with same packages (6.29.1) and firmware (3.22) versions. With it (default setting) my Samsung TV work perfectly, without any issues.
3. I think problem is incompatibility between Mikrotik 951G-2HnD and Samsung 65JS8502 hardware or firmware :?
 
harms
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:50 pm
Location: Riga

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed Jul 08, 2015 9:52 am

Situation update

I take from my IT guys another Mikrotik 951G-2HnD unit and test it with default configuration and it’s WORKING …. Mystic … my router with same configuration, firmware and packages DON’T WORKING …
LOOK like hardware problem :shock:
 
purana
newbie
Posts: 48
Joined: Sun Jun 21, 2015 1:57 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Fri Jul 17, 2015 3:07 pm

Situation update

I take from my IT guys another Mikrotik 951G-2HnD unit and test it with default configuration and it’s WORKING …. Mystic … my router with same configuration, firmware and packages DON’T WORKING …
LOOK like hardware problem :shock:
Good to know. I have that unit coming via post and already have a samsung tv too ;)
 
marsik
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Sep 27, 2015 1:55 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Sep 27, 2015 2:08 pm

Hi all,

I have exact the same problem with 951G-2HnD but Samsung 6 series TV UE48J6300AU.
I see that dhcp server leases an IP address for a 20-30 seconds but TV doesn't use it. Sometimes router writes log message 'dhcp1 offering lease 192.168.88.245 for FC:8F:90:75:DA:14 without success'. All my other home devices work fine and use dhcp. I even can connect my laptop to the same cable and it gets IP address with no problem. I use the latest firmware on router and TV.

Has anyone found the solution? Please, help.

TIA,
Edward
 
marsik
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Sep 27, 2015 1:55 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon Sep 28, 2015 9:32 pm

UPD: when I connect cable to my laptop, both ends report connection as 1Gbit/s. When I reconnect the cable to my TV, router detectes interface rate as 100Mbit/s but neither DHCP or static IP settings work on TV. It seems Samsung, can't use IP address for some reasons. The only way that works so far for me as a temporary workaround is to decrease speed on router's port down to 10Mbit/s. That way connection is stable with dhcp/static settings.
I think the problem in TV's network adapter or its firmware.
 
marsik
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Sep 27, 2015 1:55 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Oct 04, 2015 12:11 pm

Hi

Eventually I solved the problem by connecting switch between router and TV ports. Now TV detects network and gets a dynamic IP with no problem. What do you think could be the reason that TV doesn work directly via router port? Samsung Service tested TV and didn't find any problem with connection to their Cisco at test lab. The distance between router and TV is only about 5-6 meters.

Thanks
 
ebreyit
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:44 am
Location: Shropshire, United Kingdom

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Oct 04, 2015 12:31 pm

Sounds very similar to the issue mikrotik devices had with the UK's openreach FTTC modems.

Not sure if it was a hardware or firmware fix from mikrotik to fix in the end though.

Might be worth inquiring.
 
yangwao
just joined
Posts: 1
Joined: Sun Nov 08, 2015 10:49 am

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Nov 08, 2015 10:57 am

Hello, I'm having the same problem. I tried to downgrade to 10M on router, tv gets normal (3d) lease, but on tv after that says invalid MAC address and I can't even set manual IP. When I put switch (dlink) between router and tv, it's same error, but now with 100M link on router.
I can get normal lease through that same cable on my pc. Also when I connect tv via cable through my pc to network, it get's normal lease and it works.
Does this get us closer to problem?

Mikrotik 951G-2HnD 6.33rc37 (tried also with stable one)
Samsung UE55JU6652UXXH SW version: 1411
 
Ozik
just joined
Posts: 2
Joined: Tue Dec 08, 2015 5:53 am

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Tue Dec 08, 2015 6:09 am

Hi all,

have exactly the same problem. Can't connect TV via Ethernet. Wi-Fi is ok, but need Ethernet.

TV UE55JU6500
RB951G-2HnD v6.33.3

Do we have any support team there?

Thnx
 
neomega702
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Apr 28, 2016 10:46 pm
Location: Argentina

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Jul 03, 2016 8:50 pm

Hello, everyone!
 I have a similar problem. My tv (Samsung J5300) gets ip address but every 20 minutes "tv freezes" and shows a alert "network issue". It's lost connection just for a few seconds, and everything works ok for another 20 minutes. 
I tried a lot of things and what i discovered is that the tv doesn't work on bridge interfaces. 
So, my solution: 
1 - Remove "master port" on ethernet port 2" (in my case),
2- Configure a new network on that interface  
3 - Enable dhcp  
4 - Enjoy.  :D
Does any one know why?

My only "problem" is that "cast youtube" not works, so i can't cast youtube videos from my mobile to the tv. :(
 
Bybnila
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Apr 30, 2017 11:48 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Apr 30, 2017 11:50 pm

So, is there an any solution except installing switch between TV and Mikrotik?
 
User avatar
pukkita
Trainer
Trainer
Posts: 2982
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:09 am
Location: Spain

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon May 01, 2017 1:47 pm

@ Marsik & neomega702:

Try either setting DHCP server authoritative = always, or install 6.39.

@ yangwao: please post a config export

@ Ozik: this is a user-supported forum, mikrotik staff are around but if you want direct support, you should email them, including a supout. To be able to guide you in the right direction here, you should post more information (configuration export).
LOOK like hardware problem :shock:
Yes. Have you tried to netinstall it? If the problem persist, generate a suppout and email support.
Simplicity is the Ultimate Sophistication - Da Vinci
Getting the most out of this forum
 
p3rad0x
Long time Member
Long time Member
Posts: 603
Joined: Fri Sep 18, 2015 5:42 pm
Location: South Africa
Contact:

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed May 03, 2017 4:48 pm

I have the solution to your problems.

Get an apple TV.

The amount of times I have received support calls when smart tv's don't want to connect to the internet is far too much
There you go then you touched something ;-) : it only takes a change in wind direction to screw with your nat :-)
 
Bybnila
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Apr 30, 2017 11:48 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon Jul 31, 2017 6:33 pm

Well, I solved my problem with TV. I've bought Mikrotik mAP 2N and connected my TV trough it.
 
subseven
just joined
Posts: 15
Joined: Mon Mar 31, 2014 4:56 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sat Feb 17, 2018 1:06 am

I also have a 951G-2HnD (Firmware 6.41.2 / packages 6.41.2)
WLAN ist working from start but by wired connection my Samsung Serie 6 TV is not able to get an IP from the DHCP Server.
Samsung TV has latest updates. I also made a full router reset with default configuration.
Is the problem solved or is there a fix?
Thank you!
 
Pea
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 191
Joined: Fri Jul 17, 2015 11:07 pm
Location: Czech

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sat Feb 17, 2018 10:13 am

I had seldom this problem with Samsung TV and Samsung BD player, not getting IP from DHCP.
Only disconecting the Samsung device from power a connecting after a while fixed the problem. It must be some problem or incompatibility at Samsung side.

I finaly fixed it by switching both devices to Sony brand...
 
thiagohfl
newbie
Posts: 27
Joined: Thu Feb 15, 2018 4:46 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon Feb 19, 2018 5:27 am

Someone tried to connect tv into a port out of the Bridge on RB951G???
 
MKabar
just joined
Posts: 2
Joined: Thu Nov 20, 2014 12:57 am

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Wed May 09, 2018 5:11 am

Still not working even with latest RouterOS 6.42.1 and Samsung UE55MU6172 and 951G-2HnD. Common, fix it please! Thank you.
Through some switch it´s working OK, but I need direct connection through LAN to my 951G-2HnD.
 
mrj45
just joined
Posts: 2
Joined: Sat Nov 24, 2018 8:22 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sat Nov 24, 2018 8:58 pm

I Surprised - I'm not alone here. Mikrotik 951G-2HnD v.6.43.2 also wired network not working to my LG smart-TV. I think something with DNS. If I plug cable directly to my TV - works fine, but not from my router. LG and Samsung customer support adviced to change DNS to 8.8.8.8 It was helpful for many but not in my case. I plan to buy a new Mikrotik model I will give feedback when I get it.
 
Ozik
just joined
Posts: 2
Joined: Tue Dec 08, 2015 5:53 am

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sun Nov 25, 2018 11:23 am

@pukkita: Thnx for reply. Actually this issue is not actual for now. I've bought Android Shield TV with 1GB. Actually, I think embedded smart TV is ... bad. So, Android TV box is must have. And also I bought new mikrotik hap ac2.
I Surprised - I'm not alone here. Mikrotik 951G-2HnD v.6.43.2 also wired network not working to my LG smart-TV. I think something with DNS. If I plug cable directly to my TV - works fine, but not from my router. LG and Samsung customer support adviced to change DNS to 8.8.8.8 It was helpful for many but not in my case. I plan to buy a new Mikrotik model I will give feedback when I get it.
@mrj45, I don't think that issue is in DNS. The most likely this is hardware issue. As was advised, it's better to ask support directly (and share here the answer :) ). But anyway, I advise you to buy separate Android TV box. This is to long to explain here, but believe it is worth.
 
stal1n
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Dec 13, 2018 9:23 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Thu Dec 13, 2018 10:52 pm

Hi folks,

I have the same issue with Mikrotik 951G-2HnD and Samsung UE55NU7120.
I have been trying everything and nothing helps.

Will be keeping eye on this thread. Good luck :)
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1704
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Fri Dec 14, 2018 6:34 pm

some weeks ago i had an issue connecting a samsung smart tv to rb951G using ethernet cable.

the issue was on tv i think, because connecting the tv to ISP ONU dont work either, after testing with many switches of different vendors some unbranded switch make it work, but with inferior performance than wireless connection.

wired connection on some tv is crap
 
verisv
just joined
Posts: 1
Joined: Sat Dec 15, 2018 10:50 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Sat Dec 15, 2018 10:53 pm

Same here. LG TV, Mikrotik rb751 and unable to get TV to either access DNS and if I get to DNS it wont access the internet. Any other router works OK.
 
mrj45
just joined
Posts: 2
Joined: Sat Nov 24, 2018 8:22 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Tue Jan 15, 2019 11:05 am

maybe someone are tested mikrotik: "hap ac2" wired connection to smart TV's? is it working well and has access to internet?
 
baxenko
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Sep 20, 2016 6:08 pm

Re: Mikrotik 951G-2HnD and Samsung TV problem

Mon Jan 21, 2019 9:16 pm

I have this problem too :( . Help me!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests