Community discussions

MikroTik App
 
connormill
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Thu Feb 22, 2018 5:45 pm

OSPF PTP link showing 0 Neighbors

Mon Dec 30, 2019 3:02 am

I am trying to change over a link between two routers form NBMA to PTP as the link is handled by a PTP radio.

when I change the Network type on each router to PTP, both show 1 neighbor for a few seconds then one goes to showing 0 neighbours.

Routers are a 3011 at 10.10.8.249 and a hEX POE at 10.10.8.252 - .250 and .251 are the radio interfaces and the subnet is a /29 - is there anything from the attached screenshots I'm doing wrong.

screenshots: https://imgur.com/a/qZ0oxZ2
 
sid5632
Member
Member
Posts: 396
Joined: Fri Feb 17, 2017 6:05 pm

Re: OSPF PTP link showing 0 Neighbors

Mon Dec 30, 2019 12:27 pm

is there anything from the attached screenshots I'm doing wrong.
Yes, posting stupid screenshots instead of config. exports.
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: OSPF PTP link showing 0 Neighbors

Mon Dec 30, 2019 12:58 pm

is there anything from the attached screenshots I'm doing wrong.
Yes, posting stupid screenshots instead of config. exports.
There is no need to be rude.
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1180
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: OSPF PTP link showing 0 Neighbors

Mon Dec 30, 2019 1:03 pm

I am trying to change over a link between two routers form NBMA to PTP as the link is handled by a PTP radio.

when I change the Network type on each router to PTP, both show 1 neighbor for a few seconds then one goes to showing 0 neighbours.

Routers are a 3011 at 10.10.8.249 and a hEX POE at 10.10.8.252 - .250 and .251 are the radio interfaces and the subnet is a /29 - is there anything from the attached screenshots I'm doing wrong.

screenshots: https://imgur.com/a/qZ0oxZ2
Hey. Can you show a neighbors table and network/area config?
 
lcrhea25
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 115
Joined: Wed Nov 29, 2006 4:30 pm

Re: OSPF PTP link showing 0 Neighbors

Tue Jan 07, 2020 11:22 pm

Have you figured out anything with this? I am having kind of a similar issue. OSPF doing Point to Point. Happens sometimes after a reboot. One router will show 1 neighbor and 0 adjacent neighbors and the other router won't show any neighbors at all. I really need to find a fix for this. Just hoping you had figured something out.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests