Community discussions

MikroTik App
 
SolidProfession
newbie
Topic Author
Posts: 47
Joined: Tue Jan 28, 2020 3:21 pm

Winbox ports

Fri Sep 25, 2020 8:17 pm

Hi,

I'd like to access my switch through my firewall's DDNS service ie: firewall.ddnsprovider.com:xxxx

Where xxxx is the "port"

I know how to make that possible on the firewall end, but not sure what port Winbox requires? Then it means I can access it anywhere, and it would be easy to control from well, any where
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5929
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Winbox ports

Fri Sep 25, 2020 8:19 pm

Then it would not be a firewall but a security risk. ( a weak professional '-p )

Access to your router via the internet should be done via VPN.
Anything else is not recommended.
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!
 
SolidProfession
newbie
Topic Author
Posts: 47
Joined: Tue Jan 28, 2020 3:21 pm

Re: Winbox ports

Fri Sep 25, 2020 8:27 pm

Then it would not be a firewall but a security risk. ( a weak professional '-p )

Access to your router via the internet should be done via VPN.
Anything else is not recommended.
Eh. I'd enable / disable the VIP as and when is required. I also would do that but I don't have a firewall on this side of things
 
Sob
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6469
Joined: Mon Apr 20, 2009 9:11 pm

Re: Winbox ports  [SOLVED]

Fri Sep 25, 2020 10:05 pm

If you didn't change it (in IP->Services), default for WinBox is tcp port 8291.
Excessive quoting is useless and annoying. If you use it, please consider if you could do without it.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests