Community discussions

MikroTik App
 
Suhrab
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Wed Oct 28, 2020 12:31 pm

BGP default originate

Wed Oct 28, 2020 12:43 pm

Hi

Setting up BGP on Mikrotik.
There is one higher-level provider from which I get about 3000 routes.
There is a provider that is connected to me, I have to give it Default view, ticked Default Originate = if installed, but for some reason all 3000 routes are transmitted, what am I doing wrong ?
Immediately I apologize in BGP is not strong

/routing bgp peer
add disabled=yes in-filter=AS65501-bgp-in instance=MTC name=MTC out-filter=\
AS56988-bgp-out remote-address=a.bc.d remote-as=65500
/routing filter
add action=discard chain=AS65500-bgp-in comment=Elcat prefix=10.0.0.0/8
add action=discard chain=AS65500-bgp-in prefix=192.168.0.0/16
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=172.16.0.0/12
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=169.254.0.0/16
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=224.0.0.0/4
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=240.0.0.0/4
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=127.0.0.0/8
add action=discard chain=AS6500-bgp-in prefix=a.b.c.d/22
add action=accept chain=AS6500-bgp-in
add action=accept chain=AS6500-bgp-out prefix=a.b.c.d/22
add action=discard chain=AS6500-bgp-out

CCR 1072 v6.47.6
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1980
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Krugersdorp (Home town of Brad Binder)
Contact:

Re: BGP default originate

Wed Oct 28, 2020 5:42 pm

Add a route filter for that peer and only allow default to it, something like:
/routing filter
add action=accept chain=BGP-Out prefix=0.0.0.0/0
add action=discard chain=BGP-Out
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
Suhrab
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Wed Oct 28, 2020 12:31 pm

Re: BGP default originate

Thu Oct 29, 2020 5:07 am

Add a route filter for that peer and only allow default to it, something like:
/routing filter
add action=accept chain=BGP-Out prefix=0.0.0.0/0
add action=discard chain=BGP-Out
If I add
/routing filter
add action=accept chain=BGP-Out prefix=0.0.0.0/0
add action=drop chain=BGP-Out
[/quote]

And I do default originate = if installed

Then routes are not declared at all

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests