Page 1 of 1

iBGP+VPNV4 issue : routing OK but prefix unreachable

Posted: Sat Dec 12, 2020 4:32 pm
by lechat75
Hello,
Here is my setup:
- 2 CCR1016 sharing an iBGP session (in the main table), no multihop, no routing, (routers is the same VLAN)
- They exchange some prefix in a VRF
- VPNV4 prefix seem to be OK as the appear in the designated routing table
- Next Hop is in the main routing table (which is from my understanding the expected behaviour)
- ARP is OK
- No firewall rules between routers
- No VRF Rules
-All concerned interface in the VRF

But : all VPV4 destinations remain unreachable !
Some screenshot to undestand better

tracert is NOK as i did not get any first NH

Any idea ?

Many thanks

Re: iBGP+VPNV4 issue : routing OK but prefix unreachable

Posted: Sat Dec 12, 2020 4:38 pm
by IPANetEngineer
VPNv4 requires an MPLS forwarding plane for prefixes to be reachable. Do you have LDP enabled?

Re: iBGP+VPNV4 issue : routing OK but prefix unreachable

Posted: Sat Dec 12, 2020 4:42 pm
by lechat75
Thank you
yes I did set up LDP but now removed because it did not change anything.
But maybe this part of my set up was wrong

Re: iBGP+VPNV4 issue : routing OK but prefix unreachable

Posted: Sat Dec 12, 2020 5:04 pm
by IPANetEngineer
Here is a blog post I wrote on MikroTik and VPNv4. In this example, the P routers are Juniper but the PEs are MikroTik and using VPNv4

The lab config is included in the article.

Image

https://stubarea51.net/2020/01/22/junip ... 4-interop/

Re: iBGP+VPNV4 issue : routing OK but prefix unreachable

Posted: Sun Dec 13, 2020 8:08 pm
by lechat75
Thank you for your help
For some reasons, I had to reconfigure OSPF.
LDP is working and routing is OK

Thanks again