Community discussions

MikroTik App
 
AlexM2020
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sat Jan 04, 2020 12:19 pm

BGP FIRT

Tue Jan 12, 2021 4:16 pm

Good evening,
I'm pretty new to the world of BGP routing. In my configuration I have a single ISP that passes the FIRT to me through a BGP instance. Everything ok but I saw that the mikrotik CCR always has a 100% CPU. Since I have a single ISP I wanted to know how I could block the automatic acquisition of all routes and be able to replace them by a single general static route 0.0.0.0/0.
Any information would be welcome. thanks
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1935
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Krugersdorp (Home town of Brad Binder)
Contact:

Re: BGP FIRT

Tue Jan 12, 2021 11:20 pm

You need to ask upstream provider to only annoince default route to you, then in routing filters, only accept default prefix and discard all others
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE
 
User avatar
IPANetEngineer
Trainer
Trainer
Posts: 1313
Joined: Fri Aug 10, 2012 6:46 am
Location: Jackson, MS, USA
Contact:

Re: BGP FIRT

Wed Jan 13, 2021 4:31 pm

I would ask your provider to send you a full table + default so that you can discard the full table. However, if you decide to leak specific routes or allow the full table in the future, it doesn't require a change by the upstream provider.
Global - MikroTik Support & Consulting - English | Español | Serbian | Danish +1 855-645-7684
https://iparchitechs.com/ecosystem/mikr ... consulting mikrotiksupport@iparchitechs.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests