Community discussions

 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

How to inject default route to some vrf and adv. to peers?

Sat Sep 04, 2010 8:16 pm

Dear developers... How to inject default route to some vrf to advertise it to peers in this vrf? Simply adding "default originate" do nothing... Is it possible at all?
God bless UNIX!
 
blake
Member
Member
Posts: 426
Joined: Mon May 31, 2010 10:46 pm
Location: Arizona

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Sat Sep 04, 2010 10:39 pm

Did you try this?
/routing bgp peer refresh-all
IT consultant. Network manager. Packet junkie.
1-928-328-1509
 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Sat Sep 04, 2010 11:29 pm

Did you try this?
/routing bgp peer refresh-all
Of course!
God bless UNIX!
 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Sun Sep 05, 2010 1:10 am

Solved.
peer set default-originate=always rtr11
do the trick. Winbox only have default originate checkbox, and has no menu in which we can select options...

UPDATE. pls, can anybody describe, why after peer restart - the default-originate=always reset to if-installed?
God bless UNIX!
 
blake
Member
Member
Posts: 426
Joined: Mon May 31, 2010 10:46 pm
Location: Arizona

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Sun Sep 05, 2010 7:23 am

Solved.
peer set default-originate=always rtr11
do the trick.
?
So, Winbox defaults to if-installed when you check default-originate? Interesting. When you said you had default-originate turned on I assumed you were using the option always.

I prefer the command line due to these types of inconsistencies.
IT consultant. Network manager. Packet junkie.
1-928-328-1509
 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Sun Sep 05, 2010 11:46 am

Solved.
peer set default-originate=always rtr11
do the trick.
?
So, Winbox defaults to if-installed when you check default-originate? Interesting. When you said you had default-originate turned on I assumed you were using the option always.

I prefer the command line due to these types of inconsistencies.
Yes, the CLI - is great, but why default-originate resetting after session restart? Maybe dev. team help?
God bless UNIX!
 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Tue Sep 07, 2010 6:25 am

Dear developers, is it right to reset peer parameter default-originate=always to default-originate=if-installed , after peer restart via winbox? Pls help...
God bless UNIX!
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5934
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Tue Sep 07, 2010 8:08 am

This option is not up to date in winbox. Use CLI to set default-originate=always and nothing will be reset unless you open peer config in winbox and make any changes then default-originate will be set to winbox defaults.
 
bda
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 126
Joined: Fri Sep 03, 2010 11:07 am
Location: Russia,Moscow

Re: How to inject default route to some vrf and adv. to peer

Tue Sep 07, 2010 10:26 am

This option is not up to date in winbox. Use CLI to set default-originate=always and nothing will be reset unless you open peer config in winbox and make any changes then default-originate will be set to winbox defaults.

Ok, thanks.
God bless UNIX!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests